Ugrál az alapjárat, miért?
Figyelt kérdés
BMW 318 ti compact 2003-as évjáratú autónak (95000km) elkezdett "ugrálni" az alapjárata. (Ha áll az autó és üresben van, látszólag ok nélkül el kezd pörögni a motor, felmegy 2500-3000-ig, aztán vissza.)
Az autó eszi az olajat, kb 8000km-ként öntök hozzá, de 20000-ként teljes olajcsere, szűrő, stb.. Szlovéniában egy kúton nem találtam 5W30-ast, amit gond nélkül szoktam hozzáönteni. Gondoltam kipróbálok egy Castrol 5W40-est, de nem jött be. Lehet, hogy ez az ok? Egyébként rendesen megy az autó, más baja nincs. Ha valaki tudja részletesen, mi a baja és mit tudok tenni, írjon. Előre is köszi!
2011. jan. 23. 13:06
1/11 A kérdező kommentje:
Ja, benzines a motor.
2011. jan. 23. 13:07
2/11 anonim válasza:
Alapjárati motor, légtömegmérő, vagy valamelyik szonda szórakozik. Pontosan a BMW-hez illik szervízbe menni, és kiolvastatni a hibakódokat az ECU-ból, hogy megtudd, mi okozza a hibát.
3/11 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!
Három hibaforrást írtál, még annyit megtennél, hogy beárazod mindhármat? Saccperkábé tól-ig, hogy nagyságrendileg képben legyek...
2011. jan. 23. 14:34
4/11 anonim válasza:
előtem szóló nem három hibát irt csak kettőt. Alkatrészek ha ujat akarsz alapjárati motor olyan 10e ft légtömegmérő olyan 60e ft körül van persze mivel bmw nyugodtan lehet sokkal több.Én nem hiszem hogy a légtömegmérő is problémás mert a gyorsítás is akadozva menne lehet hogy elég lessz az alapjárati motort megpucolni is ez álltalában helyre hozza
5/11 anonim válasza:
A BMW-t 20-szor is meg kellett volna gondolni, mikor megvetted. Iszonyat szervíz igényes egy autó. Csak a baj van vele!
6/11 A kérdező kommentje:
16:06 - Alapjárati motor, légtömegmérő, vagy valamelyik szonda ez nem három? Vagy valamelyik kettő ugyanaz? Esetleg ha a szonda, akkor jobb új kocsi után nézni?
2011. jan. 23. 20:54
7/11 A kérdező kommentje:
17:27 - 20x meggondoltam, de ezentúl 40x fogom. Mondanál olyan autót amely nem szervízigényes?
2011. jan. 23. 20:56
8/11 anonim válasza:
Nekem mercim van és az égvilágon semmi baj nincs vele. Lekopogom. De egyébként vehetsz még audit is, ha mindenképp német autó. De a BMW-re minden ismerősöm panaszkodik, hogy azután köthetsz egy szervízkocsit is. Annak valami baja mindig van.
9/11 anonim válasza:
Van egy emberke, aki az új 5-ös BMW-k elektrónikájára panaszkodik, hogy valami mindig elszáll..
10/11 anonim válasza:
A bmw megbízható autó és a lambda szonda baszakszik nálad és a számítógép rosszul adagolja a keveréket..egyértelmú..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!