Megéri megcsináltatni a jogsit?
17 éves vagyok, már sokan mondják, mikor csinálok jogsit. Bp.n lakom, közel a busz, nem messze a metró stb. A bérlet nem drága.(annyira) A benzin lassan 400 ft lesz. Van a szüleimnek autója, kölcsön adnék, ha kérném, de őszintén nem mennék sok helyre el, elvagyok én itthon. A hogsi 130-140 ezer. Gondolom ez csak drágább lesz. Éppen van rá össze gyűjtött pénzem, de ezt sokkalom.
Nem szeretek BKV-zni, de jobb, mint gyalogolni...
Van értelme megcsinálni a jogosítványt?
Jogsi 173e Ft mindennel együtt (orvosi alkalmassági, okmányirodai illeték, igazolványkép, minden) ha 1x sem buksz (3e Ft-s óradíjjal számolva).
Ha van rá pénzed csináld, mert megéri!
Bp-en olyan 160-170e körül lesz, annál olcsóbban nem fogod megúszni. Ha van kedved, időd energiád mindenképpen csináld meg, azzal ne foglalkozz hogy utána esetleg nem fogsz sokat vezetgetni.
Ha most megcsinálod és utána hirtelen kell (esetleg család tagok lebetegednek, stb...) akkor fogsz tudni menni a kocsival, ami nagy előny. Most még jobban van rá időd, energiád mint később (mondjuk fősuli vagy meló mellett). Én melo mellett csináltam, és úgy nehezebb, mert a teljes napom foglalt a melóval, így vagy csak reggel vagy csak du.-este tudtunk vezetni.
A jogsi csak drágább lesz ahogy a benzin is, tehát arra kivárni hogy biztosan olcsóbb lesz, badarság lenne...
Munkahelyi jelentkezésnél is előny ha van jogsid. Szabadidőben meg amikor épp odaadják a kocsit, lehet majd gyakorolgatni....
Én letenném a helyedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!