Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Honnan lehet tudni, hogy egy...

Honnan lehet tudni, hogy egy autó motorja melyik környezetvédelmi besorolásba tartozik?

Figyelt kérdés
Félreértés elkerülése végett Tehát nem EURO besorolásról van szó. Hol lehet erre magyarázatot találni, mielőtt valaki autót vásárolna. Csak olyan válaszoljon legyen szives, aki biztosan tudja. És nagyon nagy köszönet érte.
2011. jan. 20. 11:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ballagj hátra az autód mögé és nézd meg, hogy milyen színű plakett van rajta...az alsó matricát kell nézni. Az jelöli a besorolást. Mihez kell a besorolás?
2011. jan. 20. 11:46
 2/11 anonim ***** válasza:
2011. jan. 20. 13:08
 3/11 anonim ***** válasza:

Az előzőt egészíteném:

A 2010. január 1-től érvényes rendszer más határokkal dolgozik, és ismét négy kategóriát ismer:

Fekete színű plakett - korszerűtlen, nem környezetbarát járművek, amelynek a környezetvédelmi osztályba sorolása: 0, 1, 3.

Piros színű plakett - korszerűtlen, kevésbé környezetbarát járművek, amelynek a környezetvédelmi osztályba sorolása: 2.

Kék színű plakett - korszerű, környezetbarát járművek, amelynek a környezetvédelmi osztályba sorolása: 4, 6, 7, 8.

Zöld színű plakett - korszerű, kiemelten környezetbarát járművek, amelynek a környezetvédelmi osztályba sorolása: 9 és az e fölöttiek.

[link]

2011. jan. 20. 16:43
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, de nem erre gondoltam.

Regisztrációs adó megállapításához kellene tudnom, mielőtt még megveszem az autót, tehát még nincs matrica a rendszámon. Nekem most van egy DCI motoros Renaultom, és gondolkodok rajta hogy regisztráltassam-e Magyarországon.

Köszönöm a további válaszokat.

2011. jan. 21. 10:56
 5/11 anonim ***** válasza:
Ezek a dci motorok euro 4-es kategóriába tartoznak, így zöld színű plakettet kapnak.
2011. jan. 21. 17:56
 6/11 A kérdező kommentje:

Tisztelt válaszadó.

Köszönöm a válaszod a Dci motorral kapcsolatban, de pont azért tettem fel ezt a kérdést, mert ez nem így van. Van Dci kék, és zöld plakettes is, akár tudnék küldeni képet is, de bárki fel tud menni az internetre, és meg tudja nézni az eladó kocsik között.

Vagy az is lehet hogy igazad van hogy a Dci-k EURO 4-esek, de a kocsi maga mégsem kapja meg a zöldet.

Na pont ezt szeretném itt kideríteni, hogy miért van ez ???

Várom további ötleteiteket tisztelettel.

Egyébként ez egy 2003 Aug. gyártású Kangoo. A 2006-osok között már lehet látni zöld plakettest, de a 2003-asok kékek.

2011. jan. 22. 11:03
 7/11 anonim ***** válasza:

Akkor viszont csak úgy tudod megállapítani, hogy elviszed egy zöldkártya vizsgára és ott bemérik, hogy milyen értéket produkál az autód.

Ha jól értem, akkor külföldi, Magyarországon még forgalomba nem helyezett autóról van szó? Mert ha igen, akkor a forgalomba helyezésnél csak azt nézik, hogy milyen évjáratú az autód és gyárilag milyen értéket adtak meg...az alapján számolják a reg. adót...

2011. jan. 22. 15:13
 8/11 A kérdező kommentje:
A kocsi még külföldön van, de a saját tulajdonom. Itt ( Irországban) nincs külön zöldkártya. Azért ha belegondolunk hihetetlen hogy az ember nem tud ennek utánanézni, mielőtt behoz egy autót az országba.
2011. jan. 22. 17:41
 9/11 anonim ***** válasza:

Ha jól tudom, akkor a nemzeti közlekedési hatóság motor és alvázszám alapján is megmondja, hogy várhatóan melyik kategóriába kerül.

Az meg lehet avizsgáztató hülyesége, hogy cask kék plakettet kap.

Az én autóm euro2 benzines, így kék járna neki, e a vizsgán pirosat kapott, ez nem is zavart, amíg nem volt a szmogriadós ökörség. A szervizben ahol vizsgáztatták, annyit mondtak, hogy új forgalmi kell+egy bevizsgálás, ez 8ezer. Marad a piros.

2011. jan. 22. 21:38
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszi.

Már írtam is nekik, de kérdés hogy, hogy állnak majd hozzá.

2011. jan. 23. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!