Melyik típust választanád? - Ford Focus kombi, - Opel Astra g vagy Vectra, - Skoda Octávia Melyikhez mennyibe kerülnek az alkatrészek?
Ültem már a legújabb Octaviában. Kicsit hangosabbra vettem a zenét, már az egész karosszéria remegett, pedig nem volt benne komolyabb a basszus, mint az Opelünkben. Na meg szar volt integetni belőle a trabantosnak, mikor legyorsult a lámpánál... Nem igazán hasonlítanám a 2.2-es dízel Vectra GTS-ünkhöz. Kicsit szebb, dinamikusabb, igényesebb az anyaghasználat. (Tény, hogy a GTS-nek nem a legolcsóbbak az alkatrészei, de sokkal szebb, mint a sima.) Persze, ha a listaárukat nézzük ez érthető, hiszen a mi Vectránk listaára 11,5 millió volt, az Octavia meg szerintem max. 4 full extrával. A kényelemről inkább nem is beszélek, a GTS-ben olyan kényelmes az ülés, mint egy A6-os Audiban.
A Ford Focus kombiról csak annyit tudok, hogy csúnya, de ez pont elég szerintem ahhoz, hogy ne vegye meg valaki.
Aki lehúzza az opelt, az valószínűleg még nem is próbálta, esetleg valami lestrapált, kilométer milliomos céges példányt, vagy öreg f astrát. De ugye ugyanazt kell hajtogatni, amit a tömeg belénk sulykol, hogy ez rossz, amaz meg a jó.
Volt összehasonlítási alapom (munkára használt autók), a különböző opel típusok vs a velük pariban álló oktáviák. A választásom inkább opel lenne, de egybként mindkettő jó választás. Egyik sem egy nagy presztízs, a skodát a cseh opelnek mondanám. A minőségükkel szerintem nincs baj. Döntsenek az érzelmek, melyiket választod.
A fordokat a jónép hajlamos e kettő felé helyezni, tartósságot tekintve én inkább alájuk pozicionálnám, volt szerencsém jópár modellhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!