Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ford Mondeo 1.6 16v autóm...

Ford Mondeo 1.6 16v autóm van. '94-es évjaratú. Bio-etanolt takonhatok bele?

Figyelt kérdés
2011. jan. 13. 22:53
 1/9 anonim ***** válasza:
50%-ban igen. tiszta etanolt csak átalakítóval.
2011. jan. 13. 23:10
 2/9 A kérdező kommentje:
És az átalakító beépítése mennyi? Igy ha felesbe tankolom mennyit fog enni? Most 8-9 litert eszik. Mennyivel lesz lustább ill nem teszi tönkre a motort?
2011. jan. 13. 23:20
 3/9 anonim ***** válasza:

igen, de csak akkor, ha cserélsz üzemanyagszűrőt most, mielőtt beletankolnád, és 1000 km-rel később is. Ha ezt elmulasztod, eltömődhet az üzemanyagrendszer. készülj fel 1-2 liter többletfogyasztásra is.

Ha tisztán akarsz etanolt tankolni bele, ahhoz átalakítóra van szükséged, amit lehetőleg szakemberekkel csináltass meg, hogy mire kell figyelni, majd elmondják. De ha utánaolvasol neten, sok mindent kideríthetsz magad is.

2011. jan. 13. 23:20
 4/9 anonim ***** válasza:
így valószínű 9-10 litert eszik majd, mivel felesbe tankolod. Egyébként 15-25% körüli többletfogyasztással jár ha tisztán azzal jársz. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Az átalakító ára változó, ha szakemberrel csináltatod, aki átnézi a kocsit, megfelelő helyre beszereli az átalakítót kb 55-60ezer forint. De nyilván maga az átalakító olcsóbb, keress rá neten.
2011. jan. 13. 23:27
 5/9 anonim ***** válasza:

Hengerenként injektoros autónál az átalakító elektronika 40-70 ezer forint körül mozog + beszerelés. Átlag 15%-al kevesebbet eszik az autó, sokkal kisebb károsanyag-kibocsátás mellett. Az üzemanyagszűrő cserével egyetértek, de inkább 2000km tiszta etanolra történt átállás után. Én egyszer, egy akkor 17 éves autón cseréltem szűrőt, előírt ezer km után, kár volt. Én szétvágtam a szűrőt, elment volna, még legalább 50.000km-t. Jobb a békesség, de ne vágd szét a szűrőt, mert lehet te is káromkodni fogsz.

Első voltam.

2011. jan. 13. 23:35
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem árt a motornak még jót is tesz vele az etanol esetleg csak az ac pumpád komutátorát teheti tönkre elméletben de nem igazán halotunk még ilyenekről. Ha nem 5 éve cseréltél utoljára benzinpumpát akkor nem muszály rögtön majd ha mentél 500km etanolal elég lessz utána is. átalakítót vehetsz 50-60e ft ért bár szerintem az felesleges egy egyszerűbb használtat hunflex deluxe 20000,flex pro 15000,e85 green power 25000ft jelenleg a vaterán mindegyiken van álltalában még garancia is. Én is egy használtat vettem 1 éve tökéletesen működik. Te autódon is az injektor csati bosch ev1 es tipusú ilyen átalakítóval csak össze kell dugdosni vagy veszel hozzá apa anya kábelcsatikat azzal még olcsóbb nem vészes össze szerelni. de ha mégis 50-60 ezret akarsz rá költeni az [link] átalakítóját vedd tudod számítógépel programozni ez most a legjobb
2011. jan. 13. 23:44
 7/9 anonim ***** válasza:

A válasz írója 79%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 23:35

"Átlag 15%-kal kevesebbet fogyaszt az autó"

Ezt gondolom csak félre irtad legtöbb autó éppen többet fogyaszt 15-25% al nagykopmresziójú turbos motorokat esetlegesen kivételek

2011. jan. 13. 23:48
 8/9 anonim ***** válasza:
Igazad van utolsó, félre írtam. 15%-al többet fogyaszt, már fáradt voltam.
2011. jan. 14. 12:26
 9/9 anonim ***** válasza:
Én ezt a felesbe tankolást is mellőzném nekem Ford focusomba mk1 2. 0 haza vágta lamda szondát meg a gyertyákat kis híján az injektort is és nem sokszor tankoltam így KB 10 szer és mondom felesbe és igen nekem is bőven többletfogyasztásom volt szóval kb. akkor éri, meg ha 100Ft legalább a különbség
2011. jan. 26. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!