Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért "folyik" az Aprilia...

Valter6672 kérdése:

Miért "folyik" az Aprilia RS-emből az olaj?

Figyelt kérdés
Motorozgatás után, a kipufogóból kijövő olaj miatt, szinte rendesen lefolyik rajta. A benzinbe szoktam keverni az olajat, ha ez valamit számit is.
2011. jan. 13. 20:57
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem igazán világos a kérdésből hogy mi folyik és hol.

Fekete, félig elégett, olajszerű anyag folyik a kipufogódon/kipufogódból? Lehet hogy túl sok olajat öntesz a benzinhez.

2011. jan. 13. 21:22
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem sokat számít, ilyet a szivattyús, különolajozású kétüteműek is tudnak. Két oka lehet. Vagy általánosságban túl sűrű a keverék, vagy a használathoz túl sok az olaj, amit belekeversz. A keverési arányt a legnagyobb terheléshez találják ki. Az olaj egy része ugyanis mindig elég és úgy kell keverni a benzint, hogy teljes terhelésen a jelentős mennyiségű elégő olaj mellett is maradjon annyi, amennyi ken. Ha pedig nem pörgeted kellően, nem kap elég nagy hőterhelést, nem ég el minden felesleges olaj, egy részét kinyomja a kipufogóba, aztán folyik belőle mindenfelé. Kis fordulaton, alacsony terhelésnél ugyanis az előírt olajmennyiség töredéke is elég lenne, de ha be van keverve, nem tudsz módosítani, ott kering a benzinben a teljes gázhoz tartozó mennyiség, csak nagy részére semmi szükség. A megoldás tehát az, hogy néha rendesen meghajtod a motort, hogy szárazra kiégjen a kipufogó. Vagy pedig megnézed, nem keversz-e túl sok olajat a benzinbe.

(ha pedig eredetileg szivattyús kenésű volt, akkor meg kell próbálni visszaállítani, mert az képes a terheléshez igazítani az olajmennyiséget és lehet, hogy utána nyugis tempóban sem volt mindent összekenni olajjal)

2011. jan. 13. 21:24
 3/5 A kérdező kommentje:
#2 erre gondoltam. Amúgy 40es keveréket használok, de akkor igen, lehet azért, mert nem mindig nyelezem neki. Köszi szépen
2011. jan. 13. 21:37
 4/5 anonim ***** válasza:
egyet értek a 2. válaszolóval de lehet hogy nem 40-es hanem 50-es keveréket kéne használnod (tudom mert nekem is ez volt a gond)
2011. jan. 14. 15:15
 5/5 A kérdező kommentje:
Hát lehet, de nem kockáztatok, mert leheta végén a dugóm bánja... inkább legyen több, mint kevesebb.
2011. jan. 16. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!