Mit jelent az a kifejezés hogy "résolaj"? És mire jó a résolajcső?
A résolaj a dízelmotorok befecskendezőinél keletkezik. Az adagolószivattyú több gázolajat szállít, mint amennyit befecskendez a motorba, és a felesleges mennyiség egy másik ún. résolaj csövön (néha csak hűtés után) visszajut az üzemanyag tartályba.
Leegyszerűsítve, és röviden ennyi.
Azon a csövön át szokták lopni az üzemanyagot, mert a tank le van plombálva, a fogyasztásmérő is bent van, számlát sem lehet már venni olyan könnyen (s kannába tankolni sem). Ha leszorítanak, vagy szivatnak, én egyből a kis kannát, kólásflakont nézem a járművön, hogy le tudom-e fotózni, de mikor a vezető látja, hogy nem csak őt akarom kirángatni, nem elég a pajszert és a gázpisztolyt előkészíteni nagytökösen, akkor tovább megy általában. Pedig én mutogatok neki rendesen! 10x is meggondolja, legyen-e verekedés, mert akkor rendőr lesz, és kiderül, hogy 2db cső van. Az egyik a tankból a vázba, a másik a motorból a flakonba. Megáll kicsit, majd fel robban a dühtől, hogy én f-szt mutatok neki, szívesen eltörné az állam, hiszen az ő általa fizetett utat használom, és feltartom. Azután mégis tovább indul, mikor odasétálnék a fülkéhez.
Már rég nem érdekel, hogy életben maradok-e, ha ujjat húzok a kamionossal. A fő, hogy őt csukják le. Én odamegyek mindenképpen a fülkéhez, és kirángatom, ha tudom. Hisz' előbb éppen meg akart ölni. Ha most fog megölni, az olyan mindegy!
Egy bosszús biciklis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!