Szeretnem modositani az automon a lambda szonda jelet. Hogyan tudnam emelni a lambda szondam jelet? 4 vezetekes lambda szondarol van szo. Azt tudom hogy egy lm741 ic-vel kell de szuksegem lenne a bekotesi rajzra.
" Szeretnem modositani az automon a lambda szonda jelet. "
Roppant bölcs dolog.
Minek akarsz te lambdaszonda jelet emelni? Nem véletlenül van úgy beállítva, ahogy.
Ha azt hiszi az ecu, hogy szegényebb a keverék, rádúsít (esetleg lesz 1-2 plusz lóerőd, de nem valószínű), cserébe a kibocsátás megnő, esetleg durván kormolni fog.
Ha azt hiszi, hogy dúsabb a keverék mint valójában, elszegényíti, ergo nem lesz ereje a motorodnak, bár a fogyasztás és a kibocsátás is csökken(het). Nem mellesleg hasonlót érsz el, ha nem nyomod be annyira a gázpedált.
Ha meg azért akarsz változtatni a jelen, mert nem megfelelő, lambdaszonda csere javasolt.
úgynézem az egyik kolega nincs tisztában a lambdaszonda működésével.
atyesz74 neked pedig azt mondom hogy nem kell emelni a jelet hanem a szonda felől érkező felső feszültséghatárt megtartani az alsó pl: 300 mv os határt kell emelni pl 400 mV legyen a minimum én csináltam LM324 ből és sikeresen működik de csak asztalon próbáltam.
Mert ha a szonda jele alacsony fesz az azt jelenti hogy sok az oxigén tartalom a kipufogógázban ezért az ecu rádúsít tehát több üzemanyagot ad a motornak na ezt kell korrigálni azzal hogy a szonda jelének alsó határát nem engeded le a sárga földig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!