Miért jár szinte mindenki autóval, motor, robogó helyett?

Az 50-es robogók max 70-80-at tudnak menni. Ez városban elég is, de lakott területen kívül folyamatosan előznek és nem számít hogy jön szembe valami vagy kanyar lesz.
3l-t fogyaszt az én robogóm ami elég jó, mert az autók legalább még egyszer ennyit fogyasztanak, de nem éri meg nekem motorral járni suliba mert a diákbérlet negyedannyiba kerül mint amennyiből én bejárnék egész hónapban. Felnőtteknek biztos hogy megéri csak nem mindenki szeret motorozni, nem mindenkinek van motorja.

20:47 „Ezért nem bánnám, ha lenne vagy 1000 ft a benzin...”
Az tényleg jó lenne, mehetne a kocsi a roncstelepre, mert eladni nem tudnám. Én meg mehetnék a híd alá.

Szerintem is a robogó csak a bicikli helyett lenne jó.
Aki ebben a városban(Bp.) biciklivel elmer közlekedni, az valószínűleg robogóval is. Én speciel nem. Nagyon veszélyesnek tartom mind a kettőt.
Autós vagyok, vigyázok is rájuk, de ahogy a mindennapi közlekedésben látom még autóval is necces közlekedni. Naponta legalább 3-4x kell más hülyeségét kijavítani. Ha mégis bekövetkezne egy ilyen hülyeség, autóval rosszabb esetben megtöröm a járgányt egy kicsit, de motoron v. bicajon nekem annyi lenne.
Szóval számomra a mai közlekedési morál miatti veszélyesség az ami miatt az autót választom.

Én szegedi vagyok. Szeged külvárosában élek. A belváros (6,5 km) bicajjal 20-30 perc, attól függ van e szél, mennyire vagyok fáradt stb... A busz is kb ennyi, de inkább több és séta a megállókhoz. A bérlet ára kb. 6000 Ft. Én ennyiért vettem egy bicajt másik 6000-ből felújítóttam és évekig nem kell rá költeni. két év alatt csak néhányszor sikerült megázni. Azóta vettem 3000-ért egy kétrészes esőruhát és kevésbé ázok el vele, még szakadó esőben is, mint aki a ernyővel "bénázik" a buszmegálló felé. Mínusz 5 fokig tökéletes télen is, csak óvatosabban kell menni. A nagyobb havazáskor, nagy fagyban marad a kocsi.
És hogy miért mennek sokan autóval? Mert egyszerűen lusták az emberek, fő a kényelem.....

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!