Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért jár szinte mindenki...

Miért jár szinte mindenki autóval, motor, robogó helyett?

Figyelt kérdés
Oké, hogy kényelmesebb, biztonságosabb, meg többen lehet vele menni, és bevásárolni se kellemes robogóval, motorral. De, nyáron mikor jó az idő, akkor miért nem járnak az emberek inkább motorral, robogóval? Többet fogyaszt, mint eg autó? Lassabb? Most aki munkába jár, és nem kell messzire menni, miért nem megy inkább két keréken?
2011. jan. 6. 18:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Az 50-es robogók max 70-80-at tudnak menni. Ez városban elég is, de lakott területen kívül folyamatosan előznek és nem számít hogy jön szembe valami vagy kanyar lesz.

3l-t fogyaszt az én robogóm ami elég jó, mert az autók legalább még egyszer ennyit fogyasztanak, de nem éri meg nekem motorral járni suliba mert a diákbérlet negyedannyiba kerül mint amennyiből én bejárnék egész hónapban. Felnőtteknek biztos hogy megéri csak nem mindenki szeret motorozni, nem mindenkinek van motorja.

2011. jan. 6. 22:07
 12/19 anonim ***** válasza:
Nem is baj, ha rengeteg töketlen közlekedő nem ül motorra. Én nyáron nap mint nap motorozok a városban, és komolyan félelmetes amit az autósok művelnek. Annyira szarnak ránk... Legutóbb egy járdára kellett felugratnom mentve az életem, mert ő 3 sávon keresztül index nélkül akart átsorolni az én sávomba, az én helyemre. Aztán egy "bocs bzmeg" se... Hát... Szép. Ha ott nincs meg a rutinom, valamint valami mákdarálóval megyek, (Ne haragudjatok, tényleg meghaltam volna ha nincs alattam egy emberi futómű. Ebben az esetben egy sportmotorral is ciki lett volna. Endurot vezetek) na akkor tuti ott patkolok el.
2011. jan. 6. 22:16
 13/19 anonim ***** válasza:
Van, akinek nem való motor. Ahogy az előző válaszoló írta, elég nagy lélekjelenlét kell hozzá. Autóban benyomok valami nyugis zenét, és szépen kényelmesen odajutok ahova akarok. Motorral (simson, szóval nem egy szupergyors valami) városban kűzdelem az egész. A legutolsó esetem, hogy elémhajtott egy autós, majd a sávomban kereszben állva elgondolkodott, hogy ezt talán nem kellett volna. Épphogy ki bírtam kerülni. Szóval amíg fiatal vagy, elmegy a dolog. Érdekes és buli az egész. De egy családapa tudod mikor fog felülni valami kismotorra, hogy ott nyírja ki magát, és hagyja sz*rban a családját.
2011. jan. 6. 22:31
 14/19 anonim ***** válasza:

20:47 „Ezért nem bánnám, ha lenne vagy 1000 ft a benzin...”

Az tényleg jó lenne, mehetne a kocsi a roncstelepre, mert eladni nem tudnám. Én meg mehetnék a híd alá.

2011. jan. 7. 04:33
 15/19 anonim ***** válasza:

Szerintem is a robogó csak a bicikli helyett lenne jó.

Aki ebben a városban(Bp.) biciklivel elmer közlekedni, az valószínűleg robogóval is. Én speciel nem. Nagyon veszélyesnek tartom mind a kettőt.

Autós vagyok, vigyázok is rájuk, de ahogy a mindennapi közlekedésben látom még autóval is necces közlekedni. Naponta legalább 3-4x kell más hülyeségét kijavítani. Ha mégis bekövetkezne egy ilyen hülyeség, autóval rosszabb esetben megtöröm a járgányt egy kicsit, de motoron v. bicajon nekem annyi lenne.

Szóval számomra a mai közlekedési morál miatti veszélyesség az ami miatt az autót választom.

2011. jan. 7. 08:36
 16/19 A kérdező kommentje:
Nem tíz percnyire van a bolt, hanem gyalog 3/4ed órányira... Tudod nem pesten lakom, ahol minden második utcában van közért. Vidéken lakom, és vidéken is nyaraló övezetben...
2011. jan. 7. 14:25
 17/19 anonim ***** válasza:

Én szegedi vagyok. Szeged külvárosában élek. A belváros (6,5 km) bicajjal 20-30 perc, attól függ van e szél, mennyire vagyok fáradt stb... A busz is kb ennyi, de inkább több és séta a megállókhoz. A bérlet ára kb. 6000 Ft. Én ennyiért vettem egy bicajt másik 6000-ből felújítóttam és évekig nem kell rá költeni. két év alatt csak néhányszor sikerült megázni. Azóta vettem 3000-ért egy kétrészes esőruhát és kevésbé ázok el vele, még szakadó esőben is, mint aki a ernyővel "bénázik" a buszmegálló felé. Mínusz 5 fokig tökéletes télen is, csak óvatosabban kell menni. A nagyobb havazáskor, nagy fagyban marad a kocsi.

És hogy miért mennek sokan autóval? Mert egyszerűen lusták az emberek, fő a kényelem.....

2011. jan. 8. 13:41
 18/19 anonim ***** válasza:
Mert a 125-ösre kell külön jogsi, azért!
2011. jan. 9. 08:55
 19/19 anonim ***** válasza:
Én pl. azért mert ahhoz hogy a robogót ki tudjam szedni a garázsból ki kell állni a kocsival ha meg már beindítottam a kocsit akkor úgy is mindegy megyek azzal
2011. máj. 29. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!