Alapjárati motor beállítása hogyan történik?
Van egy 1995-ös Clióm (1.2, benzines) és volt benne egy alapjárati motor csere, mert sajnos az előző már nem működött. Sikerült beszerelni és rendesen működik is. A probléma az, ha üzemi hőfokra melegszik a motor, utána leállok vele, várok másnapig, amíg teljesen lehűl, akkor indításnál nem nyújtja ki a nyelvét, csak akkor, amikor kicsit megnyomom a végét például egy csavarhúzóval. Innentől viszont rendesen teszi a dolgát.
Az én feltételezésem, hogy hogy az alapjárati motornak mindig benyomott állapotban kell lennie (mikrokapcsoló zár), tehát a pillangószelep-állító rúgózatnak folyamatosan nyomva kell tartania éjjel-nappal. Szerintetek ez tényleg így van? Mert akkor ebben az esetben az alapjárat-állító csavart kicsit kijjebb csavarom, hogy biztosan mindig elérje.
Örülök, hogy vicces voltam, de nem erre voltam kíváncsi...
Amúgy köszönöm az egyetlen értelmes hozzászólást. Amúgy azért lett beletéve másik, mert az előzőn már a pucolás sem segített. Nem mondtam, hogy köze van az állító motornak a pillangószelephez, vagyis annyi igen, hogy a kinyúló nyelve megnyomja a gázbowdenre szerelt rugózatot, ami pedig a pillangószelepet nyitja\zárja jobban, ezzel is plusz levegőmennyiséget adagolva.
A csavarhúzós megnyomás azt feltételezi, hogy működik a vezérlés, csak nincs ami aktiválja azt, hiszen megszakad a jel, ha a mikrokapcsoló nincs benyomva.
Mindegy, szerintem állítok a csavaron, ha nincs más megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!