Opel Corsa vagy Renault Clio?
márka / típus: Opel Corsa C 1.2 16V Euro Cool
évjárat:2004/04,műszaki:2011/11
km:72.000, hengerűrt.:1199 cm3, üzemanyag:benzin,teljesítmény:55 KW (75 LE)állapot:megkímélt
márka / típus: Renault Clio 1.2 16V Tech-Run
évjárat:2007/10 műszaki:2011/10
km:132.000
hengerűrt.:1149 cm3 üzemanyag:benzin, teljesítmény:55 KW (75 LE), állapot:megkímélt
Képeket, árakat szeretnék látni. Vagy konkrét linkeket a két autóról. Ugyanis elég gyanús így az a Corsa futásteljesítménye, amolyan "rá lehet fogni hogy ennyit használták".
Szóval tessék linket, adni hadd lássuk a versenyzőket!
Ha ez a kettő játszik, akkor inkább a Clio. színezett tükrök, kilincsek, KÖDLÁMPA-->ami addig fel sem tűnik, hogy nincs amíg bele nem futsz valami jó kis takony időjárásba. Tehát a két autó eltérő felszereltségi szinten van ami a Clio javára dönti a mérleget.
Az Opel pedig szvsz nem ennyit futott, gyér felszereltség, utólagos tesco diszkó dísztárcsa, agyon vissza koptatócsíkkal. Na ez az amikor a "márka buzéria" legyőzi az ép ész érveket és az extralistát.
A Clio-n is és az Opelon is végigszaladnék festék vastagság mérővel. Ugyanis valahogy nem bízok a murvás kereskedőkben. Szervizkönyvet Suzukihoz 15 ért Opelhoz 25-30 között tudok én is adni neked ha erre van szükséged.
De akkor "általánosságban"
A C Corsákkal vicces de több meghibásodás van az 1.2es motornak lassan gyári hibája a nehézkes indítás, a túlszervózott kormánnyal jóformán semmit sem érzel az útból és a váltó kapcsolás sem OPELHEZ méltó. Az 1.2esbe hálni jár a lélek:)
A Clio amit nézel 98óta csiszolódik a piaci igények szemszögének. Nagy hátránya, hogy gyárilag 17es lemezfelnin jött ki amire horror áron kaphatsz gumit, a kipuff imád elrohadni, bár hol nem. A váltója a 2es mazda után nekem olyan volt mint a gulyásleves, kevertem valamit 1 és 5 között. De valahogy mindig jó sebességbe tettem, csak nem volt "magabiztosság" se bennem se a váltóban. Ezzel az 1.2essel sem fogsz nagyon utcai versenyeket nyerni. Az ülései viszont kényelmesebbek, a gombokat "jó" nyomkodni a kormány kellemes, amolyan otthonos (ezt nagyon tudják a franciák).
És a nyertes.
Viszont. Ha egy pöttyet körbenézünk 1.4 millióig a használt autón ilyenek után kutatva akkor:
vagy
A Fordokat és a Fiestákat ismerem, és inkább az utóbbi kettőt nézném meg.
Beleülsz és hidd el, hogy mindenben verni fogja a fenti két autót.
De ha a tutit szeretnéd akkor elmész autószerelővel (ugyanis itt 99%ban egyikünk sem az, mert én is csak "vezetgetem" őket) és az körbenézi és megmondja neked az igazat. Ugyanakkor vannak "állapotfelmérések" 10-15 ezer forintért ahol mindent elmondanak neked az autóról.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!