Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motorolajváltás okozhat ilyet?

Motorolajváltás okozhat ilyet?

Figyelt kérdés
Az ősszel vettem egy '99-s Skoda Feliciát. Az előző tulaj azt mondta, hogy végig Mobil 15W40-s olaj volt benne. A gépkönyv szerint használható ez a viszkozitású olaj, ezért nem cseréltem le azonnal. A következő cserekor Castrol Magnatec 10W40-s olajat öntöttem bele. Utána azt vettem észre, hogy jóval hamarabb fúj meleget a fűtés, mint a 15W40-s olajnál. Ennyit számíthat a viszkozitás.
2011. jan. 3. 07:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nem . Biztos,hogy mástól javult a helyzet, ha javult, de a motorolajtól nem .
2011. jan. 3. 09:43
 2/12 anonim ***** válasza:
A 10 es olaj az hígabb mint a 15-ös. Általában akkor szoktak 15 olajat belerakni mikor már sok kilométer van benne, és csipegeti az olajat. A fűtést még soha nem néztem hogy de lehet benne valami, hogy hamarabb eléri az üzemi hőfokot.
2011. jan. 3. 09:45
 3/12 anonim ***** válasza:
Számithat, de sztem annyira nem észrevehető a fűtésen! Épp tegnap volt a discoveryn egy film, hogy a háborúba a repülőgépekbe előmelegitett, ezért kis viszkozitású olajat nyomtak indulásnál, hogy azonnal menni tudjanak
2011. jan. 3. 09:53
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek.
2011. jan. 3. 10:36
 5/12 anonim ***** válasza:
Gyakorlatilag semmi köze az olajnak a fűtésedhez. Consiliere
2011. jan. 3. 10:43
 6/12 anonim ***** válasza:

szerintem lehet köze a motor olajnak a bemelegedéshez!

első gondolatra egyből mondtam volna h ugye a 10w 40 es olajjal hamarabb bemelegszik, mert h az hígabb, jobban ken, hidegen is. DE pont ez az a sűrűbb az még hidegben még dermedtebb, ergó rosszabb a kenés, tehát többet mozog "vas a vason" tehát hamarabb melegszik .

de a te esetedben pont fordítva van. passz.

2011. jan. 3. 11:26
 7/12 anonim ***** válasza:
A sűrű olaj nem tud olyan gyorsan felmelegedni mint a hígabb tehát ha hígabbat teszel az autódba előbb melegszik fel tehát a sűrű olaj később kezdte melegíteni a motort mivel több hőt tudott elnyelni mint a hígabb olaj.
2011. jan. 3. 12:21
 8/12 anonim ***** válasza:
Kis mértékben lehet köze hozzá, nem hiszem hogy a fűtésen jelentősen érzékelhető. Viszont had mondjam (nem ez a kérdés) nagyon jól teszed ha 10W-s jó minőségű olajat használsz 15-ös helyett, főleg hogy hidegebb is van, de nyáron is jó ötlet, annyival nem kerül többe amivel többet tud. Lehet hogy még a Feliciánál megfelelő volt a 15-ös olaj, de attól függetlenül sokkal tovább életben fogja tartani a motort a 10-es minőségi olaj.
2011. jan. 3. 13:07
 9/12 anonim ***** válasza:
csak a 10w 40 es olajat gyakrabban kell cserélni! Én 98 as Honda Civicbe használok castrol 10w-40 et, és 8000 km erenként cserélem.
2011. jan. 3. 14:43
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Én se tartom megfelelőnek az ásványi 15w-s olajat.
2011. jan. 3. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!