Simson S51 nem tuningolt tulajdonosok! Segítségek?
Hát ekem már 8. éve van egy full gyári simóm...
Az igazi városi tempóra szerintem alkalmatlan, gondolok itt pl pesten a Váci út közlekedésére... Viszont egy kisvárosban tök jól el lehet vele evickélni.
Nem tudom merre laksz, milyenek ott a viszonyok, Én a Börzsönyben lakom, úgyhogy van itt 12%-os emelkedő is egy jópár... :) Ide a legideálisabb első fogaskerék a 13-mas lenne, vékony ember esetén jó lenne a 14-es is ( nekem 17-es van rajta jó ez is, emelkedőn nem sietek:) )
Ha Alföldi lennék 1000% hogy csak 17-es fogaskerekem lenne elöl, mert lehet hogy nem gyorsul olyan jó, viszont semmi megeröltetés nélkül tud 65km/h utazótempót...
Nagyon szeretem a simsonokat, és tényleg utáloma robogókat ( volt nekemis:P ) viszont forgalmas városban ideálisabb egy 80-100e ft-os robogó, mint egy simson... kevesebb az esélye, hogy lerobban(mert új) és gyorsabb...
Viszotn ha kisvárosi/falusi vagy, akkor ajánlom a simsont, mert a szivedhez fog nőni, ha nem kókányoltat veszel és megérzed az életérzést:) ( meg a tömés nem fog kiesni a fogadból mert legalább nagyobb kerék van rajta:D)
A simsonba az még a jó, hogy csak a kötelező biztosítást kell rá fizetned, ami évente pár ezer forint csak, és a benzin fogyasztása is csak 2-3 liter 100kilóméterenként.
Csak az a hátránya, hogy rossz időben nem lehet használni.
Köszönöm a válaszokat!:)
Első: Hát igazából én munkába járásra használnám egy faluból Miskolcra (forgalom nem egy Pesti szintű, de azért itt is van). Robogókkal az a gondom, hogy hogyha tovább szeretnék 'lépni' akkor még nincs nagy rutinom csak annyi, hogy tudom húzni a gázt!:D Míg a Simsonnál megtanulhatok szerelni is, váltás-kuplunghasználatot is.
23:34 válaszadónak:
a 17 fogaskereket egyáltalán nem ajánlom mert gyorsabb lesz a gép de viszont ez az erő csökkenésére megy és épp az h jobban fog gyorsulni és jobban fog erőlködni 17 fogaskerékkel és megrövidíti a motor életkorát, gyárilag a 14 fogaskerékkel az utazó tempója 60km/h de ha jól össze van rakva akkor megy az többet is...
Abban egyet értek vele h a simson korától fogva több hibajelentősége van mint egy robogónak de azt nem alítanám h a kávédarálók gyorsabbak mint egy simson. Szerelhetőség szembonjából viszont szerintem egy simson megfelelőbb mint egy robogó a simson meg bírod javítani az út szélén de egy robogót kevesebb eséllyel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!