Körülbelül mekkora a fogyasztása egy Suzuki Swift 1. 0 GL-nek?
Nekünk is ilyen van.
Ha minden fokozatban alapjáratban mész, akkor nagyon keveset fogyaszt, 4-5 liternél semmiképp sem többet.
Viszont ha lakott területen kívül mész vele, akkor ugye 90-el illő menni úgy viszont lényegesen többet fogyaszt, mivel 80 fölött már nagyon pörög a motor.
Nálam a 70-es tempóban volt a legjobb a fogyasztása 5-ös sebességben. Így ha nem siettem sehova, illetve ha nem idegeskedtek a hátam mögött, akkor szépen eldöcögtem 70-75-el.
Tehát a lényeg, hogy ha pörgeted, akkor lényegesen többet fogyaszt, ahhoz pedig hogy haladj, pörgetni kell.
De ha nem sietsz, akkor nagyon keveset fogyaszt.
20:32-es!
Számokat nem tudsz mondani véletlenül? Mit jelent a lényegesen több, és mit a legjobb fogyasztás 70-nél? Persze csak kb. Köszi!
5-ös sebességben a minimálisan vezethető alapjárat szűk 60 km/h-ánál van, 1 főnél. Kb 75-ig kevésnek mondható a fogyasztás, ami max 4,5 l.
Ha már 90-100-al mész akkor min. 6 litert eszik.
Persze ha megvan pakolva emberrel, meg csomagokkal, akkor az is elvesz a benzinből egy kicsit.
Egyébként a max sebessége kb 130 km/h. (Esetleg 140, de akkor már nagyon sokáig kell nyomni a gázt, és el kell kapni egy jó hátszelet).
Szerintem nyugodtan bevállalhatod a hosszú távot is, nem fog meghalni a motor, de a 90-et ne nagyon haladd meg, fogyasztás szempontjából és motor kímélés szempontjából sem.
3300 km alatt azért majdnem végig padlóval kell menni a 130-hoz, ami azért elég megterhelő pusztán egy régi autónak, de mivel ez ráadásul csak 3 hengeres...
Mindenesetre én inkább másmilyen autót szereznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!