Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Körülbelül mekkora a fogyasztá...

Körülbelül mekkora a fogyasztása egy Suzuki Swift 1. 0 GL-nek?

Figyelt kérdés
Elsősorban az országúti fogyasztásra lennék kíváncsi. Az is érdekelne, mi a legalacsonyabb fogyasztáshoz tartozó sebesség.
2010. dec. 28. 19:35
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
58%
6 liter
2010. dec. 28. 19:42
 2/26 anonim ***** válasza:
63%
ne vegyél 1.0 swiftet esetleg csak városba a kis motor miatt nem fog kevesebbet fogyasztani mint egy 1.3as ráadásul pörgetni kell hogy menjen előzni meg sosem tudsz vele nincs ereje
2010. dec. 28. 20:13
 3/26 anonim ***** válasza:
61%
5,5-el beéri nyáron, országúton, de tényleg jobb választás az 1.3-as. Szét kell pörgetni, hogy haladni tudj vele.
2010. dec. 28. 20:24
 4/26 anonim ***** válasza:
89%

Nekünk is ilyen van.

Ha minden fokozatban alapjáratban mész, akkor nagyon keveset fogyaszt, 4-5 liternél semmiképp sem többet.

Viszont ha lakott területen kívül mész vele, akkor ugye 90-el illő menni úgy viszont lényegesen többet fogyaszt, mivel 80 fölött már nagyon pörög a motor.

Nálam a 70-es tempóban volt a legjobb a fogyasztása 5-ös sebességben. Így ha nem siettem sehova, illetve ha nem idegeskedtek a hátam mögött, akkor szépen eldöcögtem 70-75-el.

Tehát a lényeg, hogy ha pörgeted, akkor lényegesen többet fogyaszt, ahhoz pedig hogy haladj, pörgetni kell.

De ha nem sietsz, akkor nagyon keveset fogyaszt.

2010. dec. 28. 20:32
 5/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nem venni akarok, hanem egy európai kirándulást tervezek a nyárra (3300 km), és saját autóm nincs, így majd a rokonságból kell elkérnem egy kocsit (pont egy ilyet), és nem ismerem a paramétereket. És hát elég fontos ilyen távra a fogyasztás, az sem mindegy, hogy 5,5 vagy 6, igyekszünk ezen spórolni, inkább ez, mint a sebesség.
2010. dec. 28. 20:34
 6/26 A kérdező kommentje:

20:32-es!

Számokat nem tudsz mondani véletlenül? Mit jelent a lényegesen több, és mit a legjobb fogyasztás 70-nél? Persze csak kb. Köszi!

2010. dec. 28. 21:06
 7/26 anonim ***** válasza:
33%
Te egy suzukival készülsz 3300 km-es európai kirándulásra? Ráadásul 1.0-ással? Helyedben inkább egy AUTÓT kérnék kölcsön a célra.
2010. dec. 29. 04:20
 8/26 anonim ***** válasza:
66%
ezerhármassal megjártam horvátországot, olaszországot, de a 70km/h az elég kevés.... Ezres suzuki inkább városi autó... Hidd el, 3300km egy ezres suzukival kínszenvedés lesz. ezerhármassal menj, ha teheted.
2010. dec. 29. 13:51
 9/26 anonim ***** válasza:
94%

5-ös sebességben a minimálisan vezethető alapjárat szűk 60 km/h-ánál van, 1 főnél. Kb 75-ig kevésnek mondható a fogyasztás, ami max 4,5 l.

Ha már 90-100-al mész akkor min. 6 litert eszik.

Persze ha megvan pakolva emberrel, meg csomagokkal, akkor az is elvesz a benzinből egy kicsit.

Egyébként a max sebessége kb 130 km/h. (Esetleg 140, de akkor már nagyon sokáig kell nyomni a gázt, és el kell kapni egy jó hátszelet).

Szerintem nyugodtan bevállalhatod a hosszú távot is, nem fog meghalni a motor, de a 90-et ne nagyon haladd meg, fogyasztás szempontjából és motor kímélés szempontjából sem.

2010. dec. 29. 19:11
 10/26 anonim ***** válasza:

3300 km alatt azért majdnem végig padlóval kell menni a 130-hoz, ami azért elég megterhelő pusztán egy régi autónak, de mivel ez ráadásul csak 3 hengeres...

Mindenesetre én inkább másmilyen autót szereznék.

2010. dec. 30. 07:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!