Szerintetek? Elenged a rendőr?
azért egy 125-ösnek másabb a hangja mint 1 50-esnek :D:D
ha süket a rendőr és nem 120-al villognak le talán elenged ha jó kedve van. Am meg robogj még 2 évig nem rossz az :D
Figyelj.
Megállít a rendőr és már a motor alapjáratán hallani + kinézete is árulkodó hogy ez bizony több lesz mint 50ccm.
Ilyenkor szépen felrakatják futópadra és megnézik mennyi a teljesítménye.
Kiderül természetesen hogy 125ccm, ugrott a jogsid, kapsz egy 300e Ft körüli bírságot és eltiltanak a jogsitól 2-5 évre.
Ha neked erre szükséged van...
Ha megérted, akkor nincs mit beszélni erről igazán, mivel a rendőr azért van, hogy ellenőrízze, be van-e tartva a szabály.
Tudtommal teljesen helyesen írtam. Megmutatnád, hol gondolod, hogy nem?
Az utolsó mondatom meg "sajnálom" auf Deutsch, de ezt kikereshetted volna a Google nevű csodás találmány segítségével ;)
Kedves elso.:
Nyilvan azert tart itt az orszag mert nem lehet M kattal sot meg B-vel sem(!!!) nyomorult 125-ös motorokat vezetni.
Kerdezo.:
Mivel most mar tudom h mennyi idös vagy ezert nem tanacsolom a 125-ös mocikat,föleg igy jogsi szerzes utan.Viszont 16 evesen kihagyhatnad az A1-et (felteve ha nem akarsz 18evesen A-ra menni).Egyebkent pedig rengeteg variacio letezik,legbiztosabb talan egy 100-as aerox -nekem per pill ilyen van- vagy valami olyan motor amin szepen le van fedve az egesz blokk...VAGY külföldi papiros 125-ös ami MO-n meg nem volt forgalomban igy hiaba ütik be a "compjuterbe" mert nem fog kiadni semmit.Rendszamtablatartot erdemes leszerelni,km orat kicserelni (50nek ugye nem 160 vagy 120ig van skalazva).Ja es a hang temahoz annyit h 2 ütemüt szabad csak valasztani,mert azt lehetetlen kiszurni.
(Ja es biztositast termeszetesen 50-eskent kell ra kotni)
Nem vagyok motoros, de egy motorosblogot elolvasva egyértelművé vált számomra, hogy ilyent necsak azért tegyen az ember, mert szabálytalan...
Hanem egyfelől azért, mert egy 125-öshöz kéne egy kicsit komolyabb rutin, amit az M-es képzéskor nem adnak meg. Mégiscsak erősebb gép.
Másfelől meg azért, mert egy motorhoz, még ha csak 125-ös is, már nem árt egy motorosruha, mert gondolom nem 40-nel mennél vele, és 60-70-nél már elég szépen le lehet sérülni egy sima borulásnál is.
Vár meg inkább 16 leszel, és tedd le az A1-et!
1:43 voltam
14 evesen megszereztem az M-katot (kozel 100 volt,ami az akkori karacsonyi es szülinapi ajandekom volt az összes közeli rokontol:) )
1evig egy sima jog-al jartam ami 50-es volt,aztan egy hengercsere utan 70-es lett (mar igy is szabalytalan de nyilvan nem akkora a különbseg mint a 125-ösök eseteben)
18evesen 110 volt a B-kat,de aztan iden nyaron,immar 19evesen ugy dontottem h motorozni szeretnek egy kicsit ezert vettem egy 125-ös Yamaha DT-t (külföldi papiros).Elmentem erte Gyöngyösre (Egerböl) ,megneztem,kifizettem,eltoltam egy üres utcaba,2x lefulladtam vele aztan mar sikerült,es hazavezettem.Kresz-t 2x tanultam,azzal nincs gond,rutint pedig nem az alatt a 10 ora alatt fogok szerezni amit az iskola nyujt..es kossz de nem fogok erte egy ujabb 100ast kiadni azert h vezethessem ezt a szart,foleg ugy h lehet h jovore eladom mert egy kicsit meguntam mar.
tegnap 23:28 - Bődületes baromságot írtál.
Amúgy attól függ, hol laksz. Nyíregyházán sokan mászkálnak 125-80/50ben, és nem nagyon lett senkinek ügye belőle. Engem is megfogtak kétszer, de csak hazaküldtek aznap estére... Én 15 évesen 125ös NSR-el mászkáltam, és volt annyi eszem, hogy nem csutkáztam le minden egyenesben autók közt, hogy én legyek a raj... Felfogás és környezet kérdése az egész. Amúgy milyen teneret akarsz? DT-nek az idomos verzióját? Linkelj egy képet pls! Ja és ha endurozni szeretnél, egy csizmát gyorsan szerezz be!
Előző:
Felénk ez nem baromság..
Havernak 50ccm aprillia gyorsasági motorja van és rögtön ki is kapták a forgalomból és dobták fel a gépet futópadra, hiába volt minden papírja 50ccm-s..
Felénk ezt megcsinálják és nincs is ilyen barom aki 50ccm-s papírral vezetne 125ccm-s motort.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!