Milyen okai lehetnek annak, hogy az autó valamelyik irányba húz? A kopott gumi elegendő indok erre? Mi az oka, hogy egyenesen haladó autónál nem áll egyenesen a kormány? Van kb 10 fok eltérés.
Simán lehet az is hogy a kormány van rossz állásban.
DE előbb nézesd meg a futóművet hogy megfelelő irányba mutatnak-e a kerekek, ha ez rendben van, akkor egy nagy kulccsal a kormányt át kell rakni a megfelelő helyzetbe.
Egy autó akkor húz, ha mindkét első ülésben ülnek, és a kormányt elengedve, elindul az egyik irányba, ezt persze okozhatja az út lejtése is, és ha nem egyenlők a guminyomások.
Ha húz egyfolytában "birkózni kell" a kormánnyal, ellent kell tartani.
Sok autónál olyan helyzetben tehetem fel a kormányt, ahogy akarom, a "küllők" állhatnak akár függőlegesen is, semmi köze a húzáshoz, rosszul van feltéve.
Sok minden okozhatja. Lehet egyszerűen a kormány is rosszul beállítva, de lehet valamelyik gömbfej, axiálcsukló, rossz kerékösszetartás, eltérő profilmélység a gumikon, stb. stb. stb. Én a helyedben először guminyomást néznék, aztán, ha rendben van, elvinném egy futóműveshez a verdát. kb 4-6000Ft a futóműbeállítás.
Remélem segítettem.
Köszönöm a válaszokat!
Autóvásárlás előtt vagyok és az egyik megtekintett példánynál jött elő ez a dolog a próbaút során. Új gumi biztosan kellene rá. Ha egy beállítás elegendő nem lehet gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!