A krosszmotorosok, supermotósok miért nyújtják ki a lábukat kanyarodáskor?
nem nyujtjuk ki a labunkat, hanem oldalra feszitjük es a terdünket majdhogynem a földhöz erintjük, ezzel segitve a kanyarodast, es elösegitve az erzekelest!
Alex
Nem a sportmotorosoknak szokott leérni a térde?
Én erre gondoltam:
Szerintem itt full nyújtva van,nem feszítve.
Könnyebb kanyarodni, jobban megdőlhetsz, és ha baj van (túldőltél és már-már kicsúszna a motor) lábbal picit a talajt megérintve helyre tudod valamennyire hozni a szitut.
Amatőr endurósként legalábbis ezt tapasztaltam. Ha viszonylag nagyobb tempóval terepen jött egy nagyobb kanyar, de még nagyon lassú tempónál vett kanyarnál szintén, sokkal egyszerűbb az egyensúlyt megtartani.
Persze a profi kategóriában fenntartják a lábtartón a lábukat amíg csak lehet, és ha nagyon vége van a dolognak, mint itt, hogy lábtartó a földön, akkor nyújtják ki oldalra.
De szerintem ha felülsz egy ilyen motorra, úgyis sorra jönnek ezek a dolgok, hoyg hogy egyszerűbb kanyarodni,több gyakorlás után megint más, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!