A különböző kutakon tankolt benzinek között van minőségbeli különbség?
Igen, ezt én is tudom. Még az egyetemen is elmondták kémiai technológia előadáson vagy 10 éve.
De az adalékoktól lehet minőségbeli, érzékelhető különbség köztük?
Én általában mindig Lukoil-os benzint tankolok, mert az a legolcsóbb. Néha Mol-ost.
Egy ismerősöm szerint az ő kocsija a Lukoil-ostól többet fogyaszt és magasabb a kéntartalma, mert elmondása szerint érzi a kén-dioxidod a kipufogógázban. Az Agip-ot ajánlottam, mert annál nem tapasztalt ilyet.
Én érzékelhető különbséget nem érzek. Ezért kérdezem.
Szerintem nincs jelentős különbség a kül. kutakon kapható benzinek között. De lehet, sajnos nekem is van rémtörténetem ezzel kapcsolatban.
Kedves édesapám tankolt a lukoilon (teletankot) és 3 km után MEGÁLLT alatta a kocsi (egy éves Fabia), de azt mondta, hogy közvetlen mellette tankoló kocsi is kb addig jutott mint ő. Haza kellett húzni! Tankot leszívták, szerencsére az autónak nem lett baja.
Tehát lehet különbség, de egy bizonyos kúton való trükközésből származhat csak. És szerintem ritkán fordul elő.
Nekem szerencsére ilyen gondom még nem volt.
De például a gázolajnál nagyon meg kell gondolni, hogy milyen minőségszintet tankolsz bele. Az olcsó, nem biztos, hogy hosszú távon is olcsó lesz. A modern dízelek különösen érzékenyek az üa. minőségére
Magánkúton tankolok ahol német adalék van a benzinben.
Valaki azt mondta hogy jobban megy ettől a kocsija mint a MOL-os benzintől és még 1 FT-tal olcsóbb is:D
Az én 2 ütemű robogóm nem érzi meg a különbséget. Én azért tankolok ott mert közelebb van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!