Milyen a Hybrid autó?
Most fogom letenni a jogsit és utánna egy év múlva szeretnék venni egy autót. Sok autó tetszik, de nem tudok választani. Persze nem mindegy az ár sem. Nézegettem a Hybrid kocsikat is. Apukám autószerelő és kérdeztem Tőle is, hogy milyenek azok. Elmondta, hogy pontosan milyen. Aztán megkérdeztem Tőle, hogy melyik a jobb, a Hybrid vagy a hagyományos benzines? Azt válaszolta, hogy a Hybrid.
Tényleg kevesebbet fogyaszt, mint a hagyományos? Eddig a Toyota Prius-t néztem és a Honda Insight-t. Valaki vezette már ezeket? Ha igen milyenek?
Még azt szerettem volna megkérdezni, hogy tényleg környezetbarát kocsik? Szerintem nagyon fontos a környezetvédelem és ezért szeretnék környezetbarát autót.
Utolsónál a pont. 2012-től kb. 10-12 misiért vehetsz tesla sedant, hatótáv 480km.
Ha tényleg hosszú utakra mész, akkor egyelőre hibrid, ha nem vezetsz egyszerre 500 km-t, akkor inkább tesla. A hibrid se sokkal olcsóbb, de javítsatok ha rosszul tudom. Amúgy itt Toyotára gondolok, hogy olcsóbb, mert ha a Lexus egy árban van a Teslával, akkor inkább Tesla.
a hibrig autó egyenlőre sajnos itthon nem éri meg, nagyon nem.
pl esetemben, évi 10-15 ezer km a max, veszek egy 1.6 hdi valamit(nem szeretem a franciákat, de a hdi motorok (pl 308 peugeot)hihetetlen jók, és most a fogyasztásról van szó) eljárok vele városba 5 literrel dinamikusan, de ha nem nyomom 4,3 al is ellehet. de számoljunk 5 l el. országúton úgy hogy néha előzök is lemegy 3,9!!! re. Mondjuk átlagra akkor a 4,5litert!
EGy toyota prius átlagfogyija 4,3 liter.
10 évig hasznélok egy autót akkor az 150 ezer km.
az 100km enként 2 deci, de ne szarozzunk, legyen 100 km erenként 0,5 liter, az 1500x0,5= 750 liter*350ft=262500FT 10 év alatt egy átlag felhasználásnál ....
na és akkor google: mennyibe kerül egy prius, meg egy 308 hdi, azthiszem az árkülönbség, a fent kijött végösszegnél több mint 10 szer nagyobb.
persze ha lenne pénzem priust vennék, japán párti vagyok, de amíg iylen drágák egyszerűen nem éri meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!