Szerintetek melyik jobb motor? Yamaha dt 80 lc2 vs Aprilia rx 50.
nem az nem én voltam
de nem a kérdésre válaszoltál
Kinézet: Olasz általában szebb, de nézőpont kérdése.
Teljesítmény: Kb együtt fut, de a DT ugye nagyobb köbcenti, nem olyan forgós gép. Mondjuk gianellivel belekóstol ő is a 11-12be, de 8-10ig adja a maxot.
Megbízhatóság: Hallod, a baráti körben 3 DT volt. Amit azok kaptak... És mindhárom megy mai napig, csak az egyik elkerült innen, az enyémet meg átvette másik haver.
Kényelem: 80-assal én 13 óra alatt letoltam 540 km-et, 300 km után már immunins a segged a fájdalomra.
fogyasztás: DT gyári pufóval 2,5-5 rezóval 3-6.
Viszont ami rohadt lényeges, és az aprilia javára borítja a mérleget az a KPM. Csak egyszer kapjanak el 80-assal és úgy emgzsanettolnak, hogy 2 év múlva is tág lesz a segglyukad. Ezekből mérlegelj... Ha van jó kapcsolatod a sündőrséggel, nevezz be egy 80-asra, nem fogod megbánni. Bár ha normálisan motorozol, városba se igazoltatgatnak nagyon. Én nagyon szerettem a 80-ast, nagyon sok nyúzást kibírt. Most 125-ös DT-m van, ez is jó gép, viszont jóval nehezebb a 80-asnál.
DT 80 LC2 van másfél éve, egyszer sem állt meg alattam, bárhova elmerek indulni vele, pedig nincs a legjobb állapotban, de sosem hagy cserben. A forgalom ritmusát rendesen fel lehet vele venni, mert sokkal több erő van benne, mint az 50esekben. Nekem betonon és terepen is bevált.
Fogyasztása városban fix 4L, túrán 2-2.5L, terepen 4-5L.
Csak jót tudok róla mondani, én nagyon elégedett vagyok vele.
Utolsó vagyok, az előző válaszoló hozzászólásához írnám, hogy a DT 80 üresben 10ezerig forog. 6-ban 80km/h=7000, 90-100km/h=8500.
Gianelli-vel nagyon megváltozik a teljesítmény görbe, kis túlzással újra meg kell tanulni a DT-t, a 4-5ezer kilométerenkénti dugó cseréről nem is beszélve. Ez egy enduro motor, semmi szüksége rá, hogy sokat forogjon. a max teljesítményt 6000es fordulaton adja le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!