A Tesco-ban kapható téli gumi mennyire megbízható?
Nem a kopással van baj.Hanem egyszerűen szar az anyagminőség.Elképzelhető,hogy úgy pattog és csúszik mintha nyárival mennél.Arra jó,hogy a rendőr nem szól érte,a műszakin is átmegy vele stb...afféle muszájgumik ezek.
Még mindig jobb mint a kopott.
A nevenincs gumikat én csak szlalomversenyekre veszem meg,mert elkoptatni jó.De közútra nem nagyon éri meg spórolni a gumin.Inkább fizessen az ember 2-3ezer forintal többet darabjáért,de akkor az legyen jó minőségű.Elképzelhető,hogy az adott méretben csak ilyen kicsi az eltérés az árban a minőségi és a teszkós között.
Lehet,hogy most húzósabb kifizetni,de hosszabb távon jobban megtérül.
Nem kell Michelin,Pirelli,Good Year.Számtalan olcsóbb,jó minőségű gumi kapható.A teszkóban általában "gazdaságos" gumit adnak. :)
utolsó mondatát kiegészíteném: se suzukival ne menjél, mert biztosan neki fogsz menni. ő ezt már biztosan tudja, még ha szembesávban is mész, biztosan az a célod, hogy vele frontálisan ütközz, mert neki pirelli gumijai vannak, neked meg teszkós. Nyilvánvaló, hogy ő az az ember, akivel szemben sosem lehet elsőbbséged, és sosem lehetsz partner a közlekedésben, mert csak az a jó, amit ő mond.
A kérdésre válaszolva, el lehet járkálni teszkós gumival is, semmi bajod nem lesz vele. Jégen a michein se fog, nem kell megijedni. Lényegében a márkásabb gumikkal annyival jársz jobban, hogy valamivel puhábbak, könnyebben tudsz velük menni, jobban tapadnak nagy hidegben.
Utolsó 66%-os.
Baromságot írsz. :)
Ha csúszik,akkor csúszik mindenféle gumival (kivéve a jégre szánt rallys szögesgumi).
Versenyezgetek néhány éve,és én meg tudok állni a nyári gumival is a hóban,kanyarodni is tudok és gyorsítani is.
Vezetni kéne megtanulni.A fékezés nem abból áll,hogy tövig nyomjuk a kuplungot és satuba fogjuk a féket.
Rutinpályán megtanultad az intenzív fékezést.Meg kell tanulni hóban is.
A sok mai sofőr elbízza magát azáltal,hogy a kocsija tele van tömve mindenféle elektronikus fa*szommal ami a vezetést segíti,meg teletömik az emberek fejét a téligumi hülyeségeivel.
Én a 2101-es H-s rally Ladámmal rövidebb úton megálltam,mint haver a G Astrával.ABS volt a javára.Mindketten 90-ről fékeztünk.Erről ennyit.
Ilyen gumit venni költséghatékony, legalábbis a felszerelésig. Nyilván nem életveszélyes, de előfordulhat télen olyan helyzet, amikor a koccanástól egy drágább gumi megmentett volna. Szerintem a téli gumin nem jó spórolni. Akkor inkább már a nyári spórolj, télre pedig vegyél valami márkásabbat. Hogy melyiket, azt mondjuk az ADAC tesztjéből kiderítheted. Azokban a tesztekben olyat is láthatsz, hogy noname gumik kegyetlenül leszerepelnek bizonyos körülmények között.
Én semmiképpen nem vásárolnék a teszkóban noname abroncsot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!