Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Rossz a szigetelés? Mennyibe...

Rossz a szigetelés? Mennyibe kerül megcsináltatni?

Figyelt kérdés
Vettem egy használt 3 éves Lacettit egy hónapja.Műszakilag teljesen rendben van,mivel nő vagyok és nem értek hozzá egy autószerelővel mentem megvenni.Az autó,több ismerősöm által mondott,hogy teljesen rendben van,nem volt törve stb.Viszont azt senki sem látta előre hogy a hátsó ablakok bepárásodnak belül.A kérdésem tehát,amit fent írtam!
2010. dec. 3. 07:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nekem fagyálló párolgott szét az utastérben, és emiatt egy rohadt erős párásodással küzdök. De nem gondolom, hogy nálad is ugyanez volna. Én megnézném alaposan, nincs-e valahol beázva az autó. A tenyereddel tapogasd végig alaposan a belsejét, csomagteret.
2010. dec. 3. 08:16
 2/12 anonim ***** válasza:
Ez most komoly, vagy viccnek szántad ?
2010. dec. 3. 08:16
 3/12 A kérdező kommentje:
Neem nincs beázva.Második!Mi mi nem tetszik?!Igen komolyan kérdezem!!!A kérdésemre ne kérdéssel válaszolj,ha nem tudsz rendesen válaszolni akkor meg ne írj!
2010. dec. 3. 08:39
 4/12 anonim ***** válasza:

Ötlet ami nem túl drága: CSerélj pollenszűrőt!!

Azonkívül mondjuk lehetnek a gumikéderek (ajtó/ablak) sérültek. Vagy lehet, hogy mégse olyan törésmentes a kocsi is beázik.

Rem. segítettem

2010. dec. 3. 09:06
 5/12 anonim ***** válasza:
Mire gondolsz mikor ilyene sületlenségeket írkálsz ,hogy a párásodó hátsó oldalsó ablakokat ,hogy lehet leszigetelni ? Lehet ,hogy egy köművessel kellene be hungarecóztatnod ,rá dryvit hálót azt meg szép sárgára levakoltatni,az még talán menne a hajszinedhez is.
2010. dec. 3. 09:12
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

A párásodás természetes jelenség kedves hölgyem... Nem tűnt fel, hogy más autónak is párásodnak az ablakai, főleg így tél környékén? Ez csak úgy lehet eltüntetni, hogy fűtesz, szellőztetsz... Nem locsolsz szét vizet odabent, száraz lábbal szállnak be az utasok.

Semmi baja a szigetelésnek!!!

2010. dec. 3. 09:52
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Télidőben minden autó párásodik, ez a fizika, ilyen hőmérsékleti feltételek mellett bekövetkezik.

Be kell kapcsolni a hátsó ablak fűtését, kicsit hatással van talán az oldalablakokra is, de húzd le 1 cm résnyira az ablakot, az is segít.

Zárd el az összes levegőnyílást, ami az utastér közepére fúj, küldd az összes fűtőlevegőt a szélső ablakokra...

2010. dec. 3. 10:37
 8/12 anonim ***** válasza:
Te se szexeltél még autóban :D
2010. dec. 3. 11:12
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
"mivel nő vagyok és nem értek hozzá"... kedves kérdező nem kell felháborodni a válaszadókon valóban lehet vicc is a kérdésed mivel minden autó bepárásodhat. A Lacettin az oldalsó fuvókák a müszerfalon csak az első ablakokat fujják le a hátsókig nem megy el a levegő azért párásodik be csak a hátsó oldalsó ablak. Nem a szigeteléssel van baj igy nem kerül semmibe a megcsináltatás. /válaszoltam a kérdésedre/ tedd egy kicsit nagyobb fokozatra a szellőző motort és nem lessz gond. Nekem állandóan '1'-es állásban van télen nyáron és nincs probléma ha többen vagytok a kocsiban akkor tedd nagyobbra.
2010. dec. 3. 11:29
 10/12 anonim ***** válasza:

Szerintem ne bántsátok, mert a dolgok sokszor nem olyan egyszerűek, mint amilyennek látszanak. Jól szemléltető példa az én esetem. Amikor használatba vettem a mostani autómat, olyan szintű párásodást tapasztaltam, amit - fizika ide vagy oda -, de elképzelni sem tudtam. Nem kellett téli hideg, elég volt egy nyári hűvös, esős idő, 5 perc autózás után konkrétan tejfehérre párásodott a szélvédőm, törölni meg alig lehetett, mert kenődött mint a zsír. Az előző két tulaj azt hitte, hogy a típus olyan, hogy ez erősebben párásodik valamitől. Aztán jöttem én, és addig forogtam az ügy körül, míg ki nem derült, hogy a radiátorból szivárgott egy leheletnyit a fagyálló, az évek során pedig páraként lerakódott az ablakokra, és olyan szinten kicsapódik rajta a pára, hogy alig lehet letörölni.

Ha most ezzel egy tapasztalatlanabb valaki találkozik (mint nálam az előző két tulaj), akkor egyszerűen csak azt kérdezik, hogy "párásodik az ablakom, vajon mitől lehet". De sok ember akkor érti meg, hogy másfajta párásodási jelenségek is léteznek, amikor minden piros lámpánál szakad le a karja, úgy törli izomból a szélvédőt, hogy valahogy átlátszóvá tegye a következő 5 percre.

Továbbá, ha nem is ilyen eset áll fenn a kérdezőnél, akkor sem tartom indokoltnak így leszólni. Minden ember életében létezik olyan terület, amiben totál hülyeségeket kérdezne, ha olyan helyzetbe kerül, hogy kérdeznie kell.

2010. dec. 3. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!