Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért történik frontális...

Miért történik frontális karambol?

Figyelt kérdés

Szinte nap mint nap történnek súlyos,halálos kimenetelü frontális karambolok.Hosszú nyílegyenes úton csapodnak az autók egymásba és az esetleírásban mindig azt állapítják meg hogy az egyik áttért a menetirány szerinti baloldalra és így frontálisan ütközött a szabályosan közlekedő másik autóval.

Mitől térnek át a túloldalra (főleg)egy egyenes úton?

Az elalvást ne mondjátok,azon kívül.Főleg ahol 3-4 ember is ült a kocsiban,ott kizárt a sofőr elalvása.

Milyen MÁS okok miatt megy valaki át?

2010. nov. 29. 23:17
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Miért olyan baj az? 16 évesen sokkal jobban vezetek mint egy csomó ember akinek van jogosítványa... És a kreszt is tudom, autókhoz is értek.
2010. nov. 30. 22:12
 22/31 anonim ***** válasza:

Amúgy meg igaza van annak aki azt írta hogy a sebesség négyzetével arányos, tehát az amit írtam hülyeség.

Amúgy a pontos érték 127,27Km/h, nem 180. Elnézést, ezt nem vettem figyelembe :D

2010. nov. 30. 22:33
 23/31 A kérdező kommentje:

Ezek az utolsó "csakazértis" hozzászólásaid is azt mutatják hogy mennyire kis tacskó vagy.

Gondolom a szerelem,szex rovatban is szakértesz,mert attól,mert te még nem voltál nővel attól már mindent tudsz a dugásról.Azért mert te a takaró alatt hokizol az majdnem olyan.MI?

Gyerek...

2010. nov. 30. 23:07
 24/31 anonim ***** válasza:

"a sebesség az ütközés szempontjából tökmindegy"

Szerintem ezt gondold át mégegyszer!

Átgondoltam. Igazam van. Az energia a lényeg (ami persze függ a sebességtől, de nem csak attól...)

2010. nov. 30. 23:37
 25/31 anonim ***** válasza:

„Amúgy meg igaza van annak aki azt írta hogy a sebesség négyzetével arányos, tehát az amit írtam hülyeség.

Amúgy a pontos érték 127,27Km/h, nem 180. Elnézést, ezt nem vettem figyelembe :D”

Elég a kamuból.

Autók ütközése rugalmatlan ütközésnek tekinthető, így a képlet v=[m*v+m*(-1)v]/(m+m). Az ütközés során tehát mindkét autó 0 sebességre lassul. Nem adódik össze, nem a sebesség négyzetével arányos (meg ki tudja milyen hülyeségek voltak még itt), hanem egy egyszerű vektorokkal végzet művelet.

Fal esetén a tömeg tart a végtelenhez, a sebesség a 0-hoz így szintén 0 sebesség lesz az ütközés eredménye.

Autók ütközése esetén az sem igaz hogy dupla a gyűrődőzóna, mivel mindét autó a saját gyűrődőzónájában emészti fel az ütközés erejét.

Egy ilyen ütközés során kellemes, átlagosan 30 g terhelés éri a szervezetet, ami azért már enyhén szólva fájdalmas érzés.

2010. nov. 30. 23:46
 26/31 anonim válasza:

Kedves kérdező, ha olyan okos vagy, akkor miért teszel fel ilyen idiota kérdést? "Mitő tének át a túlódara egy ágyenes uton?"

Ha magadtól nem jössz rá(ami szégyen), ott a google!!!

Ahhoz bezzeg van eszed, hogy a segítségedre siető önzetlen és lehengerlő tudású válaszadót fikázd. xD

2010. dec. 1. 00:52
 27/31 A kérdező kommentje:
Gondolom te az osztálytársa lehetsz... de biztosnak tartom hogy egy korosztály :)
2010. dec. 1. 01:55
 28/31 anonim ***** válasza:
és ha igen akkor mi van? a kérdés totálisan hülyeség akkor is.
2010. dec. 1. 15:16
 29/31 anonim válasza:

Kikérem magamnak!

17 vagyok jogsival. xD

De a hülyeség nem kor függő. Megannyi okoskodó 6 általánossal rendelkező "felnőtt" van akik az utakon egytől egyik azt hiszik hogy ők szarták a spanyol viaszt, közbe meg nem is. Vezetni meg nehéz, ha nem tudod merre van a jobb meg a bal oldal.

2010. dec. 1. 21:06
 30/31 anonim válasza:
0%
az, hogy betonfal, vagy szembejövő autó nem sokat számít az utasoknak, ugyanannyiról ugyanannyira lassulnak, ugyanannyi idő alatt mindkét esetben. az autóra viszont 2x akkora erő hat, nem csak A megy neki B-nek, B is A-nak.
2010. dec. 1. 21:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!