Miért történik frontális karambol?
Szinte nap mint nap történnek súlyos,halálos kimenetelü frontális karambolok.Hosszú nyílegyenes úton csapodnak az autók egymásba és az esetleírásban mindig azt állapítják meg hogy az egyik áttért a menetirány szerinti baloldalra és így frontálisan ütközött a szabályosan közlekedő másik autóval.
Mitől térnek át a túloldalra (főleg)egy egyenes úton?
Az elalvást ne mondjátok,azon kívül.Főleg ahol 3-4 ember is ült a kocsiban,ott kizárt a sofőr elalvása.
Milyen MÁS okok miatt megy valaki át?
Így igazén is ha vezetek 12-15 órát a végére már tök álmos vok és addigra általában már mindenki alszik, ja és ha látom hogy mindenki alszik én is hamar álmos leszek. Sajna ez van.
A kérdezőnek pedig én is a patkás részt írnám vagy a nyomvájút, vagy egy magnóállítás vagy 3 mp nem előre nézés. Ez mind már pont elég ahhoz, hogy átmenjen vki.
Na ezt a fogalmazást:)
Asszem megyek is aludni.
Mert eleve hülyén lett kitalálva az egész rendszer... Mi az hogy 90+90-el húznak el egymás mellett fél méterre az autók? És csodálkoznak hogy sok a baleset... Egy ilyen esetben ez olyan mértékű baleset mintha 180-al eltalálnál egy fix betonfalat. És elég pár másodperc nem figyelés és megvan a baj.
Megjegyzem őszintén hogy még nincs jogsim, viszont minden egyes úton én vagyok fent és pofázok a sofőrnek :D
„Egy ilyen esetben ez olyan mértékű baleset mintha 180-al eltalálnál egy fix betonfalat.”
Lóf@szt!
Egyébként hozzáállás kérdése, aki 12 órákat vezet és aztán elalszik, az nem rendelkezik akkora felelősségtudattal, amit a közlekedés megkívánna.
Ha mindenki betartaná az alapvető szabályokat, nem lenne sok baleset.
Persze a dologhoz hozzátartozik az is, hogy a mostani megnövekedett forgalom már korszerűbb infrastruktúrát igényelne, sokkal több útvonalon kéne lennie legalább 2+2 sávos autóutaknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!