Tankol valaki bioetenol+benzint felesben?
Mi a tapasztalatotok vele?
Az autószerelő mit érthet az alatt mikor mondja, hogy ne tankoljak, mert az etanol a gumialkatrészeket eleszi. szerintetek igaza van?
Én mindkét autómba felesbe tankolok.
2007 Sx4 és 99 Daewoo Lanos. Most hogy nem tudunk beállni a garázsba kicsit reggelente megtekernek, de alapjában véve semmi gond. Azért mondja az autószerelő, mert valóban eszi a gumialkatrészeket, de ez igazán 100% töménységben igaz és inkább az idősebb autókra jellemző.
Az autószerelő hülyeséget beszél. Egyik szerelő ezt mondja, a másik szerelő azt. Tapasztalatból, 3 évig használtam egy 17 éves autót tisztán bioetanollal, semmilyen gumialkatrészt nem kellett cserélni benne. Az üzemanyagszűrőt elővigyázatosságból lecseréltem, de azt is kár volt. Úgy is adtam el az autómat, hogy etanolra átalakított. Magam szereltem be az átalakítóját. A mostani autómat is, mióta megvettem felesbe tankolom etanollal, semmi baja nincs, és nem is lesz. Jövőre veszek bele átalakítót, és ezzel is tiszta etanollal fogok járni.
Ha ez neked nem tapastalat, akkor ne tankolj soha etanolt, mert itt sokan azt mondják, hogy idézem: 1. "Tönkrecseszi a lambdaszondát", vagy 2. "Tönkreb*ssza a motort". Mindenki maga tudja.
nekünk van egy 20éves peugeot 505-ünk(karburátoros) és apukám is felesbe tankolja és semmi baj nincs vele
persze az etanolból is a agipnál tankol mert ott nagyon jó nem vizezik annyira.szerintem nem lesz semmi baj vele ha felesbe tankolsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!