Kinek van hosszabb távú tapasztalata az "E85 Greenpower", azaz a metilén üzemanyaggal kapcsolatban? Lehet-e káros hatása az autók motorjára? (Jelenleg felesben használom 95-ös benzinnel).
Figyelt kérdés
2010. ápr. 23. 06:49
1/6 A kérdező kommentje:
Bocsi, nem jól írtam a kérdést! Az üzemanyag: bioetanol.
2010. ápr. 23. 06:54
2/6 anonim válasza:
Használd nyugodtan, ez egy direkt benzines autókhoz kifejlesztett üzemanyag ,az égvilágon semmi károsodást nem fog okozni.
3/6 anonim válasza:
Amióta nálunk is kapható felesben használom SUZUKI IGNIS-ben, különösebb gond nélkül. Télen -a mínuszokban- a második pöccentésre indult, de ez az etanolnál természetes. Amit még megtudtam: a SUZUKIK elektronikája minden átalakítás nélkül képes kezelni az új üzemanyag keveréket.
4/6 anonim válasza:
Én most raktam a suzukiba pt-e85 átalakítót. 100% etanolnál, ha kikapcsolom, az alapjárat leesik, megáll a motor. 50% etanolnál annyit vettem észre, hogy alacsonyabb lett az alapjárat. Annyit hozzá kellene tenni az etanol használathoz, hogy üzemanyagszűrőt, illene cserélni ha már mentél 1-2 ezer kilómétert etanollal, mert biztosan kimossa a tankot, és tele lesz a szűrő.
5/6 anonim válasza:
08:29 -> Az összes autó elektronikája elviseli gyárilag a felesben tankolást, csak a 100% E85-höz kell átalakító
Egyébként káros hatása nincs, sőt mivel jobb oldószer, még egy kicsit tisztítja is
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a válaszokat! Még annyit, hogy 2002-es SUZUKI WagonR+ -nál is (EURO II-es motor, ha jól tudom)ugyan ezek a feltételek megvannak, ill. a feles keverési arány a legjobb?
2010. ápr. 24. 08:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!