A E85-bioetanol üzemanyag okozhat-e kémiai károsodást egy személygépkocsi alkatrészében pl. : fém, gumi, műanyag?
A fém alkatrészekre káros hatással lehet, nem csak a tank lehet fémből. Mivel alkohol ezért nagyon könnyen köt vizet magához ( páratartalom ).
Ha a saját igazadban biztos vagy, akkor márkaképviselettel tárgyalj. Ha vizsgálat lesz akkor minta is kell nekik.
Tudod az általános kémiai tudáshoz tartozik, hogy tiszta alkoholt nem lehet előállítani, mert MINDIG marad benne víz.
Azon kívül szintén illendő tudni, hogy könnyen köti az alkohol magához a vizet. Mielőtt valaki elkezdene okoskodni: az etanol is alkohol. A korrózió pedig nem 20 perc alatt tesz kárt. Aki kapásból ezt gondolja és így sértődik meg annak csak gratulálni tudok. Csak, hogy tovább kötekedjek pár hibát felsorolok ami etanol üzemnél várható:
műanyag és gumi alkatrésze nem mindegyike bírja az etanolt,
illékony, gőzbuborék képződés, rossz kenőképesség ( ricinus olajjal kiküszöbölhető ),
már mondtam, hogy vizet megköti, korrózió
keverési arány átállítás,
etanolból többet eszik
Van egy minimális hozzáértésem illetve szerinted ( előttem lévő kommentelő ) miért ugrik ilyenkor a garancia? Mondjuk azért, mert a motorokat és az egész rendszert a benzinhez tervezték a mérnökök??? Mond te egyáltalán tisztában vagy a benzin és az etanol között lévő különbségekkel??? Láttál már rózsa alakú szeleptányért??? 11-20 22:14 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!