Számít neked az évjárat ha egy adott modellt vásárolsz használtan?

Nem.
Vagyis nyilván igyekszem minél fiatalabbat venni, de használt kocsinál a rendelkezésre álló keret limitáló tényező. A 2013-asok valószínű általában olcsóbbak (hasonló állapot, futás, felszereltség mellett), mint a 2017-esek.
Ha találok 2013-asból egy olyat, ami minden szempontból megfelel, akkor azt választom, nem a 2017-es full fapadost, ugyanolyan futással.
A mostani autómat újonnan vettem 2018-ban. Így ennél erről nem beszélhetünk, mert egyedi rendelésre, frissen legyártva jött. Az előző volt használt. Azt a modellt 2004 és 2012 között gyártották. Amit megvettem 2005-ös volt. Nem volt belőle semmi hátrányom. Sőt, faceliftkor kezdtek el minden is spórolni a gyárban.

Nem volt szempont. A konkrét típus amit vettem, 2005 vége és 2008 vége között volt gyártásban.
Teljesen mindegy volt az évjárat ezen belül, mert egy utolsók közötti példány is lehet gazdátlan, míg egy elsők közötti is lehet jól karbantartott. Maximum annyira lett volna jó, hogy elmondhattam volna: nem egy 19, hanem egy 16 éves autót vettem. Végül 2006 végi lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!