Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lehet baja a diesel autónak,ha...

Lehet baja a diesel autónak,ha nagyon lassan mennek vele?

Figyelt kérdés
Apám átvette az 5ös Golfomat (1,9 pd szolid chippel). Nagyon lassan megy max 80-90el.1,4 F Astra volt előtte neki 23 évig.Lehet baja a Golfnak,hogy leragad a turbó vagy ilyesmi? Meg zavarja kicsit ,hogy hamar reagál a pedál.Vissza kéne állítani a gyári értékeket,akkor jobb lenne neki? Nem tudom milyen gyárilag én így vettem kb 130lóerős chippelve.
márc. 27. 19:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
71%
Majd megszokja. Nem lesz baja, a 80-90 rendeltetésszerű még akkor is, ha van rajta tuning. A dízelnél a fordulatszámot nézd, ilyen 1.200-3.000 között jól érzi magát. A pirosban magas fordulaton nem szerernek ezek lenni.
márc. 27. 19:38
 2/14 anonim válasza:
100%
Igen, 130 alatt nem szabad vele menni, mert különben tönkremegy és ki kell dobni...
márc. 27. 20:12
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Mit számít a sebesség? Gondolom ha van az öregnek érvényes jogsija, nem tök süket. Tehát hallja, mikor kéne váltani. Tehát baja nem lesz.
márc. 27. 21:10
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

A sebességtől, pontosabban annak a hiányától semmi baja nem lesz. Én még nem láttam dízel autó használati útmutatójában olyat, hogy tilosa 150 km/h alatt közlekedni vele, mert motorkárt okoz.

Inkább a fordulat számít! Nem szabad tartósan folyamatosan 1500-as fordulat alatt kínozni. Az se jó ha az ember folyamatosan városozik, rövid útra használja és soha be sem melegszik. Az sem árt, ha a kipufogóoldal néha ki van kormolva, a sebességek ki vannak húzatva. De ehhez nem kell feltétlenül száguldozni.

Önmagában a 90km/h sebességtől semmi baja nem lesz.

márc. 28. 07:23
 5/14 anonim ***** válasza:
És ha az én dízelemben nincs fordulatszámmérő, akkor honnan tudom, hogy éppen milyen fordulaton "kínzom"? Hallom én azt magamtól, hogy hideg motornál kicsit húzatni kéne, de nem agyonpörgetni, később meg városban is nyugodtan feltehetem ötösbe, mert a motorfék gyenge lesz, de négyesben feleslegesen pörög.
márc. 28. 13:02
 6/14 anonim ***** válasza:

5.

Bezzeg egyes automatákban meg van. De minek?

márc. 28. 14:36
 7/14 anonim ***** válasza:
Olyan modellből lett a kialakítása a műszerfalnak meg a rendszernek, amiben volt.
márc. 28. 14:48
 8/14 anonim ***** válasza:
#5. A dízelek alapjárata 1000 körül van. Normál vezetésnél 1500-2000 közt szokás váltani. Mikor főúton előzéshez visszavágod 4be, hogy gyorsan leléphesd a kollégát, olyankor szokott a fordulat 3500-4000 lenni. Ezt rávetíted a saját vezetési élményed alapján tapasztalt hangokra, aztán kb be tudod lőni. Mint ahogy hang és segg alapján is tudod mennyi az 50, 60, 70, 90 és 130km/h. 😃
márc. 28. 17:37
 9/14 anonim ***** válasza:

6.

Ó, persze.

márc. 28. 18:15
 10/14 anonim ***** válasza:
#8 Köszönöm, de továbbra is kérdezném, hogy kit érdekel a konkrét fordulat. Motorozom is, nagyon mást jelent a 3 ezer meg a 6 ezer egy sorkettes, egy V2-es vagy egy sornégyes motornál... Azt meg főleg ne mondja meg nekem senki, hol "szokás" váltani. Majd azt én tudom. Akinek van jogsija, és nem tudja, az baj.
márc. 29. 02:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!