Mennyire káros a kocsinak, ha azonnal indulsz (hideg) motor beindítása után?
Figyelt kérdés
Nekem azt tanították, hogy pár percet azért érdemes várni, télen főleg mikor kinn nagyon hűvös a levegő, de akár nyáron se árt ha nem pörgeted a sebességet rögtön.
Ki hogy tapasztalta, tényleg jobb ha vár az ember egy keveset vagy le van szarva és amint duruzsol a motor, már irány útnak?
tegnap 20:39
1/6 anonim 

válasza:

0,5-1 percet érdemes várni, amíg körbeér az olaj. Bekötöd az övet elhelyezkedsz, nagyjából ennyi. Többet akkor szoktam, ha azonnal autópályára hajtok fel munka után.
2/6 anonim 

válasza:

Semennyire, beülsz, indítasz, öv és kész, mehetsz. Álló helyben érdemi melegedést nem fog produkálni a motor a mai autókban. Nyugodtan lehet menni csak ésszel és kész
3/6 anonim 

válasza:

Ez a körbe ér az olaj duma sosem fog megszűnni 😅
Úgy mondják az emberek mintha visszafolyna az összes olaj a karterba és full száraz lenne a rendszer.
Megsugom, hogy nem az...
A körben vannak szelepek amik megakadályozzák a visszafolyást.
4/6 anonim 

válasza:

Indítottam rá -15 fokban és +40 fokban is. Mindig vártam egy kicsit nagyjából egy percet aztán indultam is mérsékelt terhelés mellett. Semmi baja nincs.
5/6 anonim 

válasza:

#3: Arról nem is beszélve, hogy ha belegondolna valaki, hogy 1 perc alatt fordul 900-at a motor olaj nélkül, akkor hány indítás után lehetne söpörni a fémforgácsot a karterból...
6/6 anonim 

válasza:

#3: Ennek ellenére még nem lesz ott minden kenési ponton azonnal az olaj, pláne nem a mínusz fokokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!