Mit javasoltok, milyen motorral vegyem az autót?
Sziasztok. A segítségeteket szeretném kérni. Tervben van egy Suzuki Wagon R+ autó vásárlása. Jelenleg egy 2005-ös, 1.3-as, benzines Suzuki Ignisem van amit hosszabb távokon használok. Kitűnően meg vagyok vele elégedve, mert alapjában véve rendkívül megbízható. A Wagon az munkás autó lenne és abból is benzinest szeretnék, szintén 1.3-as motorral. Azonban nem tudok dönteni melyik motorral vegyem. Kérdeztem több ismerőst, közöttük autószerelőket is, mindegyik mást mond. A "régi" 76 lóerős G13BB motorkódú 1.3-as motornak a típushibája a szelepszár szimering elöregedéséből származó olajfogyasztás. Ez még szíjas motor volt, állítólag nincs olyan tartós, mint a másik motor, ami már láncos.
A másik a 94 lóerős M13A-s motorkódú Ignis motornak pedig a váltó és az ABS kocka a gyenge pontja. Sajnos tapasztaltam, az Ignisemen is megadta magát 235 ezer km-nél a nyelestengely csapágy és 150 ezer Ft volt a javíttatása, szóval borsos ez is, mint a szelepszár szimering javíttatása.
Mindenképp ragaszkodom a Wagonhoz, nekem nagyon fontos a magas üléspozíció és hosszabb távra tervezek az autóval (min. 5 év).
Szóval ebben kérném a segítségeteket, hogy ti mit tennétek a helyemben 76 vagy 94 lóerős motort vennétek?
Ha valakinek van kimondott tapasztalata, kérem írja le.
Mindenkinek nagyon köszönöm!

Minek két egyforma kisautó?:)
Az ignis mé nem jó munkásautónak?
mert az más ha egy új autó mellé vennél munkás autót, de minket egy 20 éves suzuki mellé egy 20 éves suzuki munkásautónak?

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!