Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit javasoltok, milyen motorra...

Mit javasoltok, milyen motorral vegyem az autót?

Figyelt kérdés

Sziasztok. A segítségeteket szeretném kérni. Tervben van egy Suzuki Wagon R+ autó vásárlása. Jelenleg egy 2005-ös, 1.3-as, benzines Suzuki Ignisem van amit hosszabb távokon használok. Kitűnően meg vagyok vele elégedve, mert alapjában véve rendkívül megbízható. A Wagon az munkás autó lenne és abból is benzinest szeretnék, szintén 1.3-as motorral. Azonban nem tudok dönteni melyik motorral vegyem. Kérdeztem több ismerőst, közöttük autószerelőket is, mindegyik mást mond. A "régi" 76 lóerős G13BB motorkódú 1.3-as motornak a típushibája a szelepszár szimering elöregedéséből származó olajfogyasztás. Ez még szíjas motor volt, állítólag nincs olyan tartós, mint a másik motor, ami már láncos.

A másik a 94 lóerős M13A-s motorkódú Ignis motornak pedig a váltó és az ABS kocka a gyenge pontja. Sajnos tapasztaltam, az Ignisemen is megadta magát 235 ezer km-nél a nyelestengely csapágy és 150 ezer Ft volt a javíttatása, szóval borsos ez is, mint a szelepszár szimering javíttatása.

Mindenképp ragaszkodom a Wagonhoz, nekem nagyon fontos a magas üléspozíció és hosszabb távra tervezek az autóval (min. 5 év).

Szóval ebben kérném a segítségeteket, hogy ti mit tennétek a helyemben 76 vagy 94 lóerős motort vennétek?

Ha valakinek van kimondott tapasztalata, kérem írja le.

Mindenkinek nagyon köszönöm!

ma 17:25
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelműen az erősebb láncos motor a jobb belőle, de azért az drágább is. Vezérléscsere alapból annyiba kerül a gyengébbnél, mintha lenne valami baja az erősebb motorosnak. 20 évente egy váltófelújításnak bele kell férnie.
ma 17:33
 2/5 Mad Max2 ***** válasza:

Minek két egyforma kisautó?:)

Az ignis mé nem jó munkásautónak?

mert az más ha egy új autó mellé vennél munkás autót, de minket egy 20 éves suzuki mellé egy 20 éves suzuki munkásautónak?

ma 20:44
 3/5 A kérdező kommentje:
Azért, mert az Ignis rendkívül megkímélt állapotban van és nem kevés pénz lett ráköltve az utóbbi időben. Nincs szivem befogni munkás autónak, ha már így rendbe tetettem.
ma 21:05
 4/5 anonim ***** válasza:
Tök mindegy szerintem. Amelyikből jobb állapotút találsz. Nem a szelepszárszimering típushibán fog múlni egy ilyen autónál, hogy gtk lesz-e, hanem az általános állapotán meg a szerencsén
ma 21:06
 5/5 anonim ***** válasza:
Tudom nem ez a kérdésed, de hosszabb távra én személy szerint nem terveznék öreg autóval. Gyűjts még egy kis pénzt, és vegyél 2-2,5 millió forintból egy 7-8 èves Daciát. Azzal még bőven tervezhetsz 5 évre, talán többre is. Melós autónak tökéletesek, és nem fogod a gatyád rájuk költeni, és ezt tapasztalatból írom. (Bár valószínűleg a Wagon R, sem egy pénztemető)
ma 22:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!