Ez milyen "szívósor" versenyautókban látni ilyet de milyen is ez?
ezen a linken találtam,már 1-2szer láttam ilyet de nem tudom hogy működik és mennyire jó,nem vagyok annyira jártas az autókban de aki ért hozzá lécci informáljön köszi!
Ezek szívótölcsérek, mindegyik egy-egy fojtószelephez vezet. Légszűrő nem nagyon van rajtuk, mert az csökkenti a teljesítményt. Ha utánaszámolsz, láthatod, hogy minden egyes hengerhez tartozik egy fojtószelep. Ez a dolog titka: a nagy teljesítményű szívómotorokon hengerenkénti fojtószelepet használnak, hogy a gázreakció élénkebb legyen - így a fojtószelep közelebb kerülhet a szívószelephez és a többi henger áramlása nem befolyásolja a gázoszlop mozgását a szívóoldalon.
A látványos szívótölcsér azért kell, mert a levegőnek van tehetetlensége, így egy egyszerűen elvágott csővégen át nem teljes keresztmetszeten áramlik, mert a végén, ahol "átbukik" a peremen, csökken a valós keresztmetszete. Ezek a különleges alakú (ha jól tudom, logaritmusfüggvénnyel írható le a palástjuk) tölcsérek viszont olyanok, hogy a levegő végig teljes keresztmetszeten áramlik bennük, ami jót tesz a motornak, mert több levegő kerül be a hengerbe.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!