Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerelhetek legális ledet az...

Szerelhetek legális ledet az autómba?

Figyelt kérdés

Megvan az Osram első h4/h7 les izzója itthon most pár napja. Volkswagen Boram van és sajnos minden más vw is a listán van amibe szerelhető de az enyém pont nincs.. H4-et nem is szeretnék mert tervezek bele egy gyári xenon kinézetű de halogén lámpát amiben a tompított és a távolsági fényt is h7 égő csinálja.

[link]

Ez volna a lámpa. E jeles tehát legálisan használható. Így gondolom hogy nincs az autóm a listán buktam a dolgot igaz?

tegnap 18:39
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ez így bukó. Eleve azt írod, hogy az autód nincs is a két gyártó listáján, amikben fel vannak sorolva azok a járművek amikben engedélyezett legálisan a LED, akkor az általad kinézett tuning lámpába mégúgysem szerelheted bele, hiszen az Osram csak a gyári lápához vizsgálta be, és hagyta jóvá a fényforrását.
tegnap 18:50
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Tök értelmetlen és felesleges ez a hiszti a ledes lámpák körül.
tegnap 18:53
 3/9 anonim ***** válasza:
0%

"Így gondolom hogy nincs az autóm a listán buktam a dolgot igaz?"

Igen. A LED-es fényforrásokat sokféle lámpába szerelve vizsgálták be, hogy megfelelő vetítési képet adnak-e. Ezek között a Bora lámpája nem szerepel, valószínűleg azzal nem megfelelő a fényforrás képe. Ezért annak a lámpának LED fényforrással nincs jóváhagyása, még a mostaniakkal sem használható.

tegnap 18:55
 4/9 anonim ***** válasza:

Szerelhetsz, csak a műszaki előtt tegyél bele sima izzót.

A kutya nem fog foglalkozni vele.

tegnap 18:58
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
Minek? Nem látsz vele? akkor lehet a foncsorod szar.
tegnap 18:59
 6/9 A kérdező kommentje:
#De látok de a led és halogén közt elég nagy a különbség pozitív irányba. Gondoltam hátha de így elengedem. Köszi mindenki.
tegnap 19:04
 7/9 anonim ***** válasza:
36%

#6 Én mondjuk szedetném ki a fényszóróból a ledeket még a gyáriakat is. mert a 90%-uk vakítja a szembejövőt.

Más lámpába mehet, de fényszóróba. áááh. Múltheti esős szemetelős időben már muszáj volt felcsapni a ködfényt hogy lássak valamit a sok vakító hidegfehér fényű szeméttől.

tegnap 19:09
 8/9 A kérdező kommentje:
#7 tény hogy nagyon sok nincs beállítva ez igaz.
tegnap 20:41
 9/9 anonim ***** válasza:
#7 a halogén is ugyanannyira vakít ha nincs rendesen beállítva
ma 06:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!