Mazda6 vízhőfok mutató gyorsan beáll középre?
Sziasztok!
Aditt egy mazda6 2003-as évjáratú, 2.0 dízeles motorral. Most vásároltam az autót, és azt vettem észre, hogy a vízhőfok mutató nagyon gyorsan beáll középre. Ez alatt azt értem, hogy hidegen beindítom, elindulok vele, és kb 2perc múlva ránézek, és már középen áll a mutató. Onnan nem megy feljebb, se lejjebb, tökéletesen közepén áll, mintha teljesen üzemmeleg lenne a víz. Ennyi idő alatt mondhatni lehetetlenség, hogy felmelegedjen 90fokra, főleg dízelnél
Mi lehet a gond? Köszönöm.

Van benne eleg hütö folyadek, termosztät jo?
Nekem volt mazda 5 110lovas dieselem, abban volt räsegitö fütes hogy gyorsabban melegedjen a viz telen. 3 kmen belül volt fütesem...

Nem normális az tuti hogy olyan hamar felmelegedne.
A vízhűtőrendszeren valami nem oké.
Mennyi fagyálló van benne ill. milyen arányban? Mert ha több a desztilalt víz mint a fagyálló, igy ez miatt is hamarább forrósodik fel a folyadék a hūtőben.
A termosztát is gyanús, de a vízpumpából a lamellák le vannak talán törve és lelassult a hűtőrendszerben a keringés, így gyorsabban felmelegszik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!