Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Buta kérdésnek tűnik, de...

Buta kérdésnek tűnik, de 29-es belső gumit használhatok -e 26-os kerékhez? Mi lesz a következménye?

Figyelt kérdés

Úgy alakult hogy elnéztem a kerék átmérőjét mivel kis számmal volt feltüntetve, így megvettem.

Gondolom ahogy fújom fel gyorsan terjeszkedik de puhább lesz, ha keményre fújom akkor feszíteni fogja a külső gumit, terhelésnél pedig a felni széle esetleg... de mocorogni (elmozdulni) nem fog benne. Jól gondolom?

ma 11:58
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Ja igen, "motorok"! Na szép lesz ha ezt is jogsihoz kötik a sok analfabéta miatt!
ma 13:27
 12/14 anonim ***** válasza:

Tessék, legközelebb figyelmesebben keresd!

https://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__kerekparozas

ma 14:51
 13/14 anonim ***** válasza:
Nem lesz jó hozzá. Kinyírja rövid úton.
ma 14:52
 14/14 anonim ***** válasza:

26-os kerékbe a 29-es belsőt bele lehet szuszakolni, de gyűrődni fog és ez gondokat jelent. Ha be tudod cserélni 26-osra, tedd meg. Az autószelepes praktikusabb, a szingós szelepnek semmi haszna nincs.

"26-os belsővel is megszívtam már, keményre fújtam és használatkor elforgott benne, kivágta a gumit, igaz felni rögzítő anya nem volt hozzá."

Még az elején kell a helyére forgatni a gumit. Ha keményre fújod, akkor már nem mozog semennyit, de ha eleve csálén áll, az kínozhatja a szelepnél.

ma 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!