Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől lehet nagyon magas a...

Pacquiao kérdése:

Mitől lehet nagyon magas a fordulat hideg indítas után?

Figyelt kérdés

20éves toyota corolla 1.4, mostanában a nagy hidegben 3000ig felpörög indításkor a motor és addig lejjebb sem megy míg el nem indulok vele

Kaptam olyan tippet hogy biztos falslevegőt szív valahol, de ez mindig a napi első indításnál történik és soha máskor, ha aznap 50x indítom be sem produkálja a hibát szóval szerintem az nem lehet.

Esetleg a levegő hőmérséklettel függhetne még össze de mind1 hogy -10 vagy 0 fok ugyan úgy pörög

Nappal vagy +fokban indítva is 10ből 2x 3x előfordul.

Csak úgy szűnik meg a hiba ha sebessegbe rakom és meggurítom az autót, ilyenkor beáll anormál 800-1000es alapjáratra

tegnap 18:00
 1/4 anonim ***** válasza:
61%
A megdermedt olajos szutyoktól beragadt az alapjárati levegőszelep. Ki kell tisztítani. Ha ez után se javul meg, akkor elektronikai hiba (is) van.
tegnap 19:47
 2/4 A kérdező kommentje:

Tisztaság van, sehol egy olajfojás vagy bármi.Jó állapotban van. Ettől függetlenül megpróbálom.

Találtam youtubeon hasonló jelenséget. Szívósortömítés csere oldotta ott meg a problémát.Egyúttal már azt is megnézem.

ma 06:45
 3/4 anonim ***** válasza:

A szívócső belseje törvényszerűen olajos, ami idővel lerakódásossá is válhat. Ebből a szempontból a gép külseje most teljesen érdektelen.

Ha leszeded a szívósort, akkor mindenképp előírás az új tömítések berakása, ezért kezdetnek csak a légszelepek és a szenzorok állapotával foglalkozz!

ma 08:27
 4/4 anonim ***** válasza:

Innen olvasd el a legutolsó (#27, 2024. jan. 27., 20:08) sztorit, mert tanulságos:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__11..

ma 08:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!