B kategóriás jogosítvány hosszabbítás során néztek vércukrot? (labor, gyorsteszt stb.)
Figyelt kérdés
febr. 17. 16:40
A kérdező szavazást indított:
igen
nem
10 szavazat
1/10 anonim 

válasza:

Ha nincs kórelőzmény, akkor nem. Kórelőzmény nélkül csak látásvizsgálat van és vérnyomásmérés, semmi más. Plusz orvostól függően még lehet ezeket is "elcsalják", például nekem a színlátást kihagyták, csak tábláról olvasás volt. Ha van valamilyen kórelőzményed, akkor azzal kapcsolatosan kell friss vizsgálat és/vagy szakorvosi vélemény.
2/10 anonim 

válasza:

Nálunk a házidoki már vagy 20 éve mindig kéri a labort. Azt hittem ez mindenhol így van, de itt írták többen, hogy máshol meg sosem.
3/10 anonim 

válasza:

Mi nézünk, gyorsteszttel. Volt akinek nagyon magas volt, őt továbbküldtük laborba, diabetológushoz, csak utána kapta meg az alkalmasságit.
4/10 anonim 

válasza:

Orvosa válogatja. Ha az orvosod "lelkes" akkor mindent is néz. Ha "sz@rik" bele akkor az aszisztens kinyomtat minden vizsgálat nélkül egy papírt. Nekem is csak táblát kellett olvasnom, és vérnyomást mértek a hosszabításnál. 17 évesen teljes kivizsgálást kaptam vérvizsgálat/tüdő szűrő, hogy miért ❓ Most majd 40 évesen csak a lóvét kellett leadni 🤪
5/10 anonim 

válasza:

Érdekes... engem mindig küldenek vérvételre. Ott pedig van vércukor is. Pedig soha semmilyen krónikus betegségem nem volt még. Sőt életemben nem voltam még kórházban, se táppénzen nem voltam egyetlen napot sem. Kifejezetten öreg sem vagyok. 17 évesen is küldtek vérvételre.
6/10 A kérdező kommentje:
5. Szerintem tényleg orvos válogatja
febr. 18. 18:00
7/10 anonim válasza:
És van olyan orvos aki tényleg szarik az egészbe? Ha valaki tud ilyet, megírná?
8/10 A kérdező kommentje:
7. Medergonál szarnak rá és nem is sokkal drágább
ápr. 14. 08:02
9/10 anonim 

válasza:

Na, ez nekem is jól jött! Igaz, hogy 200 km-re van tőlem, de ha egy nap alatt letudható, simán elmegyek és elintézem. Eddig mire végigjártam az összes szakrendelést helyben, amire a háziorvos beutalgatott és vittem a negatív leleteket, több nap munkahelyi szabadságom elment. A szakrendeléseken meg mindig értetlenkedtek, hogy ha nincs semmi panaszom, akkor mi a lótúrót keresek ott...
10/10 A kérdező kommentje:
9. Kicsit túl hisztis a háziorvosod, hivatalosan csak egy vérnyomás mérés és látás van
ápr. 14. 09:19
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!