Van esetleg ötletetek, hogy mi okozhatja az alapjárat
ingadozást?
Figyelt kérdés
Az alany egy 2005-ös 1.3-as benzines Suzuki Ignis. Az autó semmilyen hibakódot nem jelez, nagyon szépen megy. Az alapjáratom viszont mégis ingadozik, sokszor túlságosan le is engedi szerintem, ilyen 500-ig.
Frissen cserélt gyári NGK gyertyák, majd fojtószelep takarítás megtörtént. Mi az amit még esetleg átnézzünk? Illetve még azt hozzátenném, hogy csak akkor ingadozik illetve csak akkor engedi le nagyon, amikor már teljesen bemelegedett a motor, azelőtt nem.
febr. 1. 10:05
1/8 A kérdező kommentje:
Azt figyeltem még meg, hogy amikor alacsony az alapjárat, felkapcsolom a világítást, akkor feljebb ugrik, majd vissza leengedi 500-ra.
febr. 1. 10:09
2/8 anonim válasza:
Az nem ingadozó, ha a világítás felkapcsolásakor feljebb megy az alapjárat. Ez minden autónál így van.
Ingadozó az, ha azonos állapotok mellett váltakozik.
febr. 1. 10:24
3/8 A kérdező kommentje:
Azonos állapotok mellett is váltakozik sajnos. Akár egy sima piros lámpánál való megálláskor is ingadozik.
febr. 1. 10:30
4/8 anonim válasza:
Értem. Nekem akkor csinált ilyet, amikor kevés volt a hűtőfolyadék. Folyamatosan fel-le ment 600-1200 között. Furcsa, de ez okozta, mert amint fel lett töltve rendesen, levegőmentesen, megoldódott a probléma.
febr. 1. 10:55
5/8 A kérdező kommentje:
Motor, váltó- és fékolajcserén volt most az autó, azt mondták megfelelő a hűtőfolyadék szintje, szóval akkor nem tudom… :/
febr. 1. 11:05
6/8 anonim válasza:
Valahol falsot szívhat. Ugyanilyen volt az én autóm is, akkor egy vákuumcső nem volt a helyén.
febr. 1. 11:18
7/8 anonim válasza:
5. " azt mondták megfelelő a hűtőfolyadék szintje "
MIvan ha mégis kevesebb van benne?
Közben is folyhat a folyadék.
Mi lenne ha megnéznéd??
febr. 1. 11:52
8/8 anonim válasza:
Szívhat falsot is, de az Ignisnél nem önbeálló az alapjárat, be kell tanítani:
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!