Toyota Yaris, benzines 1.0-as kocsiba, milyen típusú, milyen jelölésű motorolajat ajánlotok, ami brutál jó, legszuperebb? Meg milyen olajszűrőt?
Ez közel sem ilyen egyszerű téma, ennyi infó kevés a jó válaszhoz. Márpedig az olaj a megbízható autó legelső bástyája, szóval a jó válasz fontos.
Először is minimum egy évjáratot még dobj mellé, de ha egy motorkódot vagy teljesítményt is hozzá tudsz tenni, az a legbiztosabb.
0W-20 a gyári előírás, de opcionálisan 5W-20 és 5W-30 is elfogadott. Specifikációkra való előírás az ILSAC GF-4 és az API SL..
Ami a márkát illeti, japán autókba az Eneos eléggé ajánlott, abból az Ultra és az X Prime egyaránt teljesíti a specifikációkat. Én személy szerint Motul-párti vagyok, abból a 8100 Eco-Lite jó bele. De ezen kívül a legtöbb ismert márkával nem nagyon tudsz mellé lőni: Castrol, Petronas, Total... ezek mind jók lehetnek, csak figyelj az előírásokra.
Az előírásokról annyit, hogy az ILSAC és API esetében visszafelé kompatibilisek. Tehát ugye mondtam, hogy a tiédbe ILSAC GF-4 és API SL az előírás. Mindkettőnél vannak újabbak, de az újabbak is megfelelőek. Tehát GF-4 helyett ha GF-5 vagy GF-6 az olaj, az is jó. Az API esetében pedig a második betűt kell nézni és ABC sorrendben halad előre, tehát SL helyett SM, SN és SP is megfelelő. Így tudsz választani.
Olajszűrőből ha lehet akkor MANN, vagy kicsit olcsóbban Filtron. Én mást nem használnék. Nem feltétlenül szar más sem, mások biztos másra esküsznek, de nekem ez a kettő bevált, ez a kettő biztosan minőségi, ezt a kettőt tudom bátran ajánlani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!