Régi, 70-es 80-as évekbeli járművek mennyire voltak megbízhatóak akkoriban?
Sokaktól hallom, hogy a régi gépek sokkal többet bírtak, a maiak sehol nem lesznek ennyi idősen.. de másrészről meg azt hallom, hogy állandóan volt mit javítani rajtuk. Persze azokat a hibákat biztosan otthon könnyeben el lehetett végezni, mert nem voltak annyira bonyolult szerkezetek.
De pl. egy simson, vagy lada vagy egyéb akkori tipikus járművel mennyire volt probléma? Illetve az akkori szovjet teherautókra is kíváncsi vagyok. Én 93-ban születtem, tehát nem sok közöm volt ezekhez, de érdekelne, hogy ki mit tapasztalt...
Nem jelenkori tapasztalatokra vagyok kiváncsi, mert még ha keveset futott járműről is van szó, azért sok alkatrész elöregedik ennyi évtized alatt, tehát nyilván most már nem olyan megbízhatóak, de mi volt a helyzet a saját korukban?
A keleti blokk járművei akkor is hulladékok voltak a nyugatihoz képest mint most is. Nem véletlenül tűntek el azok a márkák nagyrészt.
Az oké, hogy egyszerűbb volt javítani, de ezt megint nem így kell mérni, hogy régen mi volt, hanem hogy mit adott az az autó műszakilag. Oké, elment nulla extrával, vezetéstámogató/biztonsági rendszerrel, a mostani fogyasztás háromszorosával harmadannyi nyomatékkal, persze, hogy faék egyszerű volt.
Semennyire!
Régen annak volt járműve, aki saját maga meg tudta javítani a kisebb hibákat.
A fogyasztásúk katasztrofális volt.
100 000 km már kifejezetten magas futásteljesítmény volt.
Ilyenkor már igényelték a motor felújítást vagy cserét.
Meg a kasztni cserét. Igen azt. Én 1973-as vagyok, akkor még hivatalosan létezett ez dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!