Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az autórádió csere jó lesz így?

Az autórádió csere jó lesz így?

Figyelt kérdés

Vettem egy autórádiót a régi helyett.

Viszont a bementek másak. Az antennához kell majd egy átalakító, de a 2 másik kábel bemenetével lenne egy kis probléma.

Van egy fehér, és van egy fekete. Bennük kábelek futnak.

A fehér fejűvel úgymond nincs baj, mert ahol a rádióban vannak csatlakozók, ott mennek be a fehér fejbe kábelek is.

Viszont a feketénél van eltérés.A kábelek úgy mennek a fekete fejbe, hogy a rádió 1 érintkezője nem csatlakozik.

Küldök képeket.

[link]

Így néz ki a rádió bemenete.

Tehát felül van - nincs - van, alul van-van.

A kábel amit bele dugok így néz ki:

[link]

Ahogy látszik egy sorban egymás után 3, a másik sorban van-nincs-nincs-van.

Így úgy tudom csak bedugni, hogy a rádió 1 érzékelőjén nem megy be vezeték ugye.

Kipróbáltam így összedugva, adtam rá gyújtást, és a rádió bekapcsol, működik szépen.

A kérdésem az lenne, hogy biztonságos ez így? Nem gáz ha ez így marad?

tegnap 14:55
 1/5 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

Talán így jók lesznek a linkek.

tegnap 14:57
 2/5 anonim ***** válasza:

A 8 vezetékes a 4 hangszóró, ez mindig egyforma.

A másik a táp, itt lehetnek kisebb eltérések, pl. a kapcsolt és a fix + lehet felcserélve, ilyenkor elfelejti a beállításokat. Ha minden jól működik, akkor jó így.

tegnap 15:07
 3/5 anonim ***** válasza:
A két ISO csatlakozó egyike a hangszóróké, a másik a tápé. Fejegység bekötéséhez 3 táp vezeték kell, negatív, egy direkt és egy kapcsolt pozitív. Ezen felül még a gyári fejegységekben be szokták kötni a világítást, ami jellemzően kék vezeték, de erre alapvetően nincs szükség egy utólagos esetén, sőt van, hogy meg is bolondítja a kijelzőt. Nála is el kellett vágni, mert felkapcsolt világításnál villogott a kijelző.
tegnap 15:07
 4/5 A kérdező kommentje:
Tehát nem tűzveszélyes így?
tegnap 16:22
 5/5 anonim ***** válasza:
Azt nem tudjuk, de a rádió bekötése jó így.
ma 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!