Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a menete egy autó behozatal...

Mi a menete egy autó behozatalának Ausztriából bontásra, saját részre, osztrák lakcím esetén?

Figyelt kérdés

Milyen adásvételi kell?

Kell- e valami biztosítás?

Hova kell bejelenteni?

Az autó trélerrel lenne hazaszállítva, így rendszám stb nem kell.

tegnap 08:12
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha megvan az engedélyed az autóbontásra, minden bizonnyal tudod, mit kell ilyenkor intézni. Ha meg fusiba', a kert végében bontanád, akkor hazaviszed a trélerrel, leteszed a kertben, azt' készen is vagy, mehet marketplészre a hirdetés. Nem lesz legális, de ez nem probléma manapság.
tegnap 09:11
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Nem megy marketplészre, írtam saját részre lenne. Donornak.
tegnap 12:14
 3/5 anonim ***** válasza:
Tehát fekete, zugbontás lenne. Akkor ahogy az összes hasonló nepper csinálja, megveszed, olyan papírral, ahogy akarod, aztán itthon nem csinálsz semmit. Még mindig ott tart az EU, hogy ez így senkit nem zavar a szomszédon kívül. Ha ő felnyom, akkor szívás, egyébként soha nem derül ki, hogy kismillió szabályt szegsz meg.
tegnap 21:57
 4/5 A kérdező kommentje:
Értem a környezetvédelem stb. De én nem szándékozom szétbarmolni az egész autót. Motorháztető, és egy sárvédő, ha nem javítható, akkor lökhárító. Ennek a háromnak az ára már majdnem a donorautó. Most őszintèn, emberek között. Ha áll egy autó az udvarban ezek hiányával letakarva. Az kit zavar.
tegnap 23:36
 5/5 anonim ***** válasza:

#4: Persze, tudjuk, senki nem akarja szétbarmolni, mégis halomban állnak az eladhatatlan maradékok a földutak mellett... Aztán amikor leveszed a három elemet, hogyan tovább? Ott fog elporladni az udvarban?

Ne becsüld alá a szomszédi jóindulatot... Egyébként teljesen jogosan. Folyik belőle ez az, rohad stb stb. Nem véletlenek ezek a szabályok, csak csóró és tanulatlan az ország hozzájuk.

Egyébként 2, esetleg 3, elemért venni egy komplett autót?! Nem tudom elképzelni, hogy ha máshol nem, allegro-n nem lenne meg töredékéből (minden ráfordítást figyelembe véve), mint egy donort venni, mozgatni stb stb. Mi ez BMW E31, Bobby Merci vagy valami hasonló ritkaság?

ma 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!