Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen halogén izzót használja...

Milyen halogén izzót használjak projektoros fényszóróhoz?

Figyelt kérdés
Egy csomó fajtát kipróbáltam de egyikkel sem láttam valami jól. Most a osram cool blue intense-t használom. Ez legalább annyira jó, hogy ha velem szemben közel jön egy másik autó, akkor legalább az utat még látom magam előtt. Mazda6 az alany H1 a tompított. Kinek mi vált be?

jan. 22. 15:51
 1/6 anonim ***** válasza:
23%
Ha projektoros akkor rendelj aliexpressről ledet a minőségibb fajtából (kb 10.000Ft) majd vidd el az autót egy műszeres fényszóró beállításra. Látni is fogsz rendesen és másokat sem vakítassz el.
jan. 23. 10:42
 2/6 anonim ***** válasza:
0%

1. A gyárilag belevaló típust. Az izzószál mindben ugyanúgy világít.

2. Ha az embernek éjjellátási problémái vannak, akkor már a szemorvost is ideje meglátogatni!

jan. 24. 11:48
 3/6 A kérdező kommentje:

2. Kommentelőnek,

1. Úgy látszik ez nem igaz.

2. Mint kiderült csak szét kellett kapni és kitisztítani a lencsét. 21 éves autóról beszélünk, úgy hogy nem mai darab. Szóval rakhattam be akármilyet. Nem úgy világított ahogy kell. Legközelebb próbálj meg segíteni az embernek nem csak ítélkezni! Úgy látszik mégsem velem volt a gond.

jan. 24. 19:42
 4/6 anonim ***** válasza:
45%

#3 - kérdező - mégiscsak veled volt a gond, hisz az itteni válaszadók normálisabbja alapból feltételezi, hogy a tanácsot kérő entitás köröltekintően járt el.

Egy izzócserénél alap, hogy közben vizuálisan alaposan bevizsgáljuk a lámpatest állapotát - pláne ha egy "21 éves" autóról van szó, amely tény eddig gyónási titok volt! - ugyebár?

jan. 25. 03:30
 5/6 A kérdező kommentje:
Szerinted nem vizsgáltam meg? :) képeket is néztem róla hogy kell kinéznie. Képeken ugyan olyan szürke volt, még alkatrész boltban is voltam és ott is nagyon hasonló volt. De mint kiderült azok újabb típusokhoz való. Illetve az utángyártott is eleve sötétebb. De mond meg nekem, miért kell egyből a felhasználót okolni? Az is lehet hogy hogy egy nő vagyok aki egyáltalán nem ért az autókhoz vagy éppen egy friss jogsis, aki azt sem tudja merre van arccal előre. Talán ha tényleg segítő szándékkal válaszolt volna akkor rákérdez előtte egy pár dologra még mielőtt engem néz bolondnak meg vaksinak. Pl: hogy csak az adott autóval vagy mással sem látok? Akksi jó? Generátor visszatölt rendesen? És a válaszom az lett volna hogy más autójával jól látok. Illetve igen és igen. És direkt úgy írtam a kérdést is hogy projektoros lámpával van gondom. Nem a látásommal. :)
jan. 25. 07:55
 6/6 anonim ***** válasza:

Egy durván szexista és ezért törlésgyanús magánvélemény:

Idáig itt minden válasz segítő jelleggel íródott. Egyáltalán nem gúnyolódás az, ha valakinek felvetik a kezdődő szempanaszok lehetőségét. Például közeli hozzátartozómat az éjjeli vezetés alatt megtapasztalt látásproblémák vették rá egy komoly szemkivizsgáltatásra, mely nagyon is pozitív diagnózissal végződött.

A fényszórókba való égők maximális teljesítménye meg van határozva, és az ennek megfelelő teljesítményű izzószálak gyakorlatilag azonos fénnyel világítanak. A kivételt csakis a kérészéletű túlizzított ipari hulladékok képezik (pl. ez egy tipikus OSRAM üzletpolitika), melyek viszonylag gyorsan kiégnek - tehát nem húzzák le a szabványos 200-500 órás élettartamokat, hanem pl. csak 50-et.

A reakciód alapján viszont tuti, hogy egy nő vagy - de ha hivatalosan mégsem, akkor is itt az ideje, hogy számba vedd a tranzíciód elkezdésének a lehetőségét...

😊

Béke!

jan. 25. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!