Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Projektoros fényszórót lehet...

Projektoros fényszórót lehet házilag tisztítani?

Figyelt kérdés

A robogóm tompított fényszórója (csak az) projektoros, elég "halványan" világít. Új, és egyforma izzó van mindkettőben.

A vetítési kép, és a magasság beállítása hibátlan mindkettőnél, a reflektorral kitűnően látok, viszont a tompítottnál inkább csak a fényvisszaverő felületek látszanak jól.

A projektor lencséje sárgás, megfakultnak látszik. Gondolom ezért a fényerő csökkenése. Lehet ezzel házilag kezdeni valamit? Vagy egyszerűen csak poros a belseje, és ki kell tisztítanom?

#tisztítás #Projektorlencse
2020. jún. 16. 18:34
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem inkább csak a fényszóró búrája van bemattulva? Mert azoknak a szokása, a projektort még nem igazán láttam bemattulva.
2020. jún. 16. 18:55
 2/5 A kérdező kommentje:

A búra tiszta. Jóval nagyobb mint a lencse, így nem nehéz eldönteni.

Ezért is nem írtam olyat hogy bemattult, hanem "sárgás, megfakultnak látszik".

Olyan a lencse színe, mintha éveken keresztül a napon tárolnál egy teljesen áttetsző műanyagot, ami idővel megsárgul. Ezért gondoltam, hogy por juthatott bele.

2020. jún. 16. 19:25
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha szétszeded, akkor a lencsét nyugodtan megtisztíthatod. A foncsorhoz ne nyúlj, mert a a fényvisszaverő réteg le fog jönni róla.

Ha a foncsor szét van égve, akkor több helyen is fel tudják újítani. Én a Gt Reflectnél csináltattam. Több mint egy éve hibátlan.

2020. jún. 16. 21:02
 4/5 A kérdező kommentje:

Rendben, köszi.

Gondolom csak száraz mikroszálas kendő jöhet szóba a tisztításnál.

2020. jún. 16. 21:16
 5/5 anonim ***** válasza:
A lencse üvegből van, azt mosószeres vízzel is moshatod, ha külön választottad a foncsortól.
2020. jún. 17. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!