Projektoros fényszórót lehet házilag tisztítani?
A robogóm tompított fényszórója (csak az) projektoros, elég "halványan" világít. Új, és egyforma izzó van mindkettőben.
A vetítési kép, és a magasság beállítása hibátlan mindkettőnél, a reflektorral kitűnően látok, viszont a tompítottnál inkább csak a fényvisszaverő felületek látszanak jól.
A projektor lencséje sárgás, megfakultnak látszik. Gondolom ezért a fényerő csökkenése. Lehet ezzel házilag kezdeni valamit? Vagy egyszerűen csak poros a belseje, és ki kell tisztítanom?
A búra tiszta. Jóval nagyobb mint a lencse, így nem nehéz eldönteni.
Ezért is nem írtam olyat hogy bemattult, hanem "sárgás, megfakultnak látszik".
Olyan a lencse színe, mintha éveken keresztül a napon tárolnál egy teljesen áttetsző műanyagot, ami idővel megsárgul. Ezért gondoltam, hogy por juthatott bele.
Ha szétszeded, akkor a lencsét nyugodtan megtisztíthatod. A foncsorhoz ne nyúlj, mert a a fényvisszaverő réteg le fog jönni róla.
Ha a foncsor szét van égve, akkor több helyen is fel tudják újítani. Én a Gt Reflectnél csináltattam. Több mint egy éve hibátlan.
Rendben, köszi.
Gondolom csak száraz mikroszálas kendő jöhet szóba a tisztításnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!