Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van itt olyan, aki szeretett...

Van itt olyan, aki szeretett vezetni hobbi szinten is, de elvették a jogosítványát önhibáján kívül? Hogy viseltétek, viselitek? Illetve van, aki fél, hogy elveszik?

Figyelt kérdés
ma 16:54
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Hogy lehet önhibán kívül bebukni a jogsit?
ma 16:56
 2/10 A kérdező kommentje:
Ezen parázom, mert nagyon megviselne lelkileg, ha elvennék. Pedig a munkámhoz nem kell.
ma 16:56
 3/10 anonim ***** válasza:
63%
De a kérdés még mindig az, hogy hogyan lehet elbukni önhibán kívül? Ilyen nem létezik.
ma 16:59
 4/10 A kérdező kommentje:

Nagyon is könnyen, egészségügyi állapotokra gondolok, bizonyos neurológiai, pszichés betegségekre, stb.

Elég könnyen elveszik, illetve nem adják ki a papírt. Bár nem a törvény ellen lázadok, mivel végül is az orvos dönti el, hogy alkalmas valaki, vagy sem.

Aki szándékosan hibázott pl. gyorshajtott, ittasan vezetett, balesetet okozott és a rendőrség vette el, nem az orvos, azt annyira nem tudom sajnálni, de nem is félek ettől, mert betartok minden szabályt, inkább lassan megyek, mint gyorsan.

ma 17:00
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Rokonomnak elvették eü okok miatt (elájult többször is). Nem örült neki, de miután helyrejött, visszakapta.

Ha elveszik annak általában jó oka van. Hidd el, ha súlyos balesetet okoznál (pl. egy ájulás miatt), az rosszabb lenne.

ma 17:01
 6/10 A kérdező kommentje:
Derült égből is jöhet úgy betegség, hogy egyik napról a másikra volt nincs jogsi. :(
ma 17:01
 7/10 A kérdező kommentje:

Leírtam én is, hogy nem lázadok, elfogadom ezt a törvényt és az orvosi véleményt, de akkor is meg tudja viselni az embert, nem? Hogy el kell adni a kocsit, amiért megdolgozott, nem ülhet már be, stb.

Mert ájulása meg rohamai vannak. :(

ma 17:03
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha ilyen betegséged van, akkor szerintem ez a legkevesebb.
ma 17:06
 9/10 anonim ***** válasza:

#4 Igaz, jogos. Azt hittem ebből is majd valami olyan sül ki, hogy 812 szabályt megszegtem, de nem én vagyok a hibás, hanem a szabályok, a rendőrök, meg amúgy is belekényszerítettek. Mert sok ilyen van...

Hát igen, elég szopás egy ilyen helyzet, de nem lehet mit tenni. Félni nem félek tőle, de hogy mentálisan hazavágna, az tuti. A napi ingázással oké hogy megbirkozik az ember, de nekem is például a kikapcsolódásomhoz, lazításomhoz (hegyi-erdei túrázás) elengedhetetlen, tömegközlekedéssel kvázi megoldhatatlan.

ma 17:53
 10/10 anonim ***** válasza:
Ha valaki beteg akkor jogosan veszik el, de ha kezelik a betegséget visszakapja
ma 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!