Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szorongás a vezetéstől, mitől...

Szorongás a vezetéstől, mitől lehet?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 10 éve van jogosítványom és imádtam vezetni, a vezetés volt a mindenem. Kb. 1,5 évvel ezelőtt fejre álltam a kocsimmal, kisebb sérülésekkel megúsztam de a kocsi totálkár. Őszinte leszek, akkor ott semmi félelem, semmi nem volt rajtam. Kb nem is fogtam fel szerintem, utána is nyugodt szívvel vezettem, igazából nem is vettem tudomást a balesetről. Na most pár hónapja iszonyatos szorongás jön rám, pánik ha tudom, hogy vezetnem kell. És muszáj vezetnem munkámból adódóan és van egy gyerkőcöm is szóval igen, kell vezetnem. Nem is szeretnék bele esni abba a hibába, hogy nem vezetek mert többet lehet akkor kocsiba se tudok ülni. Szeretnék ugyanolyan felszabadulással és élvezettel vezetni, ahogy régen 😔 szerintetek hogy tudnám ezt legyőzni? Az a baj azt sem tudom, hogy a baleset miatt van-e hiszen az már másfél éve volt, ez pedig pár hónapja kezdődött. És nem, nem szeretnék gyógyszert szedni. Van még valaki így? Kinek mi vált be? Köszi előre is.

jan. 20. 16:47
 1/2 anonim ***** válasza:
Pszichológus a megoldás.
jan. 20. 16:51
 2/2 krwkco ***** válasza:

A pszichológus jó ötlet.

De ha nem akarod rögtön a nehéztüzérséget bevetni, akkor szóba jöhet autoszuggesztió is.

Mikor vezetsz, mondogass pozitív mondatokat magadnak. Pl.

Szeretek vezetni, élvezem a vezetést.

Uralom az autót, engedelmeskedik nekem.

Suhanok a forgalomban, mint egy folyóban.

Figyelmes vagyok, jobbra-balra és tükörbe nézek.

Stb. Amit kitalálsz.

[link]

jan. 20. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!