Vonóhorogra szerelhető kerékpártartón legálisan szállítható segédmotoros kerékpár?
Nyáron, autóval utazás során szeretném magammal vinni a segédmotoromat is. Találtam megfelelő teherbírású, vonóhorogra felszerelhető kerékpár tartót is, ami elbírná.
Kérdés, hogy erre van-e valami szabályzat vagy rendelet, ami meghatározza, hogy mit lehet rá feltenni?
Köszönöm a válaszokat!
Ha a hátsó lámpákat és a rendszámot nem takarja, akár egy félbevágott disznót is föltehetsz.🤣
(persze nem árt ha #1 tanácsát megfogadod és letakarod)
Köszönöm a válaszokat!
Nos hát ha letakarom, az már gyanús lehet, nemde? :)
70 kg tömegű a kisgép. 75 kg-os tartót találtam.
50 kg?? Ezt most hallom először. Akkor azt hogy lehet, hogy "orr nehézre" pakolják a futót, az pedig a vonóhorgot nyomja. Az több lehet, mint 50 kg.
A szabályzati háttérrel nem vagyok képben.
Elvileg a 75 kg-os horog a elterjedtebb. Meg kell nézni, hogy a tied mennyit bír. De a tartó+motor valószínűleg ezt is meghaladja. Ez amúgy nem azt jelenti, hogy annál nagyobb terheléssel egyből leszakad, nyilván van benne tartalék, de nem érdemes kísérteni a sorsot. A másik kérdés, hogy fel tudod-e rögzíteni rá rendesen a gépet. Nem tudom elképzelni, hogyan tudod befogatni. Ha menet közben leesik, és balesetet okoz, annak elég komoly következményei lehetnek. Ennél fogva én csak akkor vállalnám, ha tuti szabályos, jól rögzíthető, és belefér a terhelhetőségbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!