Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jogosítvány hosszabbításhoz...

Jogosítvány hosszabbításhoz orvosi alkalmasságin mennyire szigorúak?

Figyelt kérdés
Ha magas lesz a vérnyomásom vagy nem látom jól a táblát, akkor nem adja meg az alkalmasságit?

jan. 19. 04:29
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Vérnyomás nem azonnal kizáró ok. Félretesznek 5 percre aztán megmérik újra, adnak egy tensiomint, legrosszabb esetben elrendelnek egy 24 órás vérnyomásmérőt. Hogy a te orvosod mennyire türelmes és mennyi esélyt ad, azt mi nem tudhatjuk. Ég és föld az orvosok között a különbség.

Ha a táblát nem tudod leolvasni, akkor az rögtön bukó, küldenek tovább szakorvosi vizsgálatra.

jan. 19. 06:17
 2/7 anonim ***** válasza:
24%
Ez igazolvány függvénye csak. Mit adsz az orvosnak, személyi/e-személyi/deák...
jan. 19. 07:33
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Semennyire. Múltkor magas volt a pulzusom-vérnyomásom, azt mondta a doki, akkor most veszünk három mély levegőt, és igyekszünk következő mérésre elfogadhatót produkálni. Táblát el kell tudni olvasni, de nálam pl. mivel járok szemészhez meg kontaktlencsét sem adnak az optikában éveken át úgy, hogy ne csináljanak egy rutinvizsgálatot, azt nyilván el tudom olvasni. Mondjuk olyanról is hallottam, hogy valaki már a fél szemére vak volt, de tudták, hogy Pista bácsi csak a határba járkál kapálni, és megkapta...
jan. 19. 08:31
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Rengetegszer volt itt is kérdés. Háziorvostól függ. Van amelyik pánikolós buzgómócsing, van amelyik meg pont lekakilja. Nincs kristálygömböm, hogy kitaláljam, a tiéd melyik kategória.
jan. 19. 08:37
 5/7 anonim ***** válasza:
58%

Igen, elmúlt 2 évben biztos leírtam már, de nekem 17 éves koromban a gyerekorvosom valami hatalmas A3-as kinyitható kartont vett elől, csináltatott mindent, érintsem meg jobb gyűrűsujjal az orromat meg hasonló hülyeségek. És a végén mondta hogy kéne egy szemészeti szakvélemény. Mondom itt van nálam, magánszemészhez jártam világéletemben 70 km-re innen, 3 hónapos leletem és receptem van, ő erre azt mondta, nem-nem, friss kéne hogy jó a dioptriám, félrerakta a kartont hogy majd jöjjek vissza.

Autósiskola vezetője meg megmondta, melyik dokihoz kell menni ugyanazon körzeti épületen belül, elolvastam annyit a táblán amennyit akár szemüveg nélkül is láttam volna, és megírta. Újításkor meg a felnőtt háziorvosom felhívtam, megmondták, hogy mindenképpen 8 előtt érkezzek, az asszisztens vérnyomás, tábla, baboskönyv, melyik fülemben hallom a suttogását, aztán keresett egy orvost aki már odaért a rendelésére és pecsételi-aláírja.

Nálunk a jogsisokat direkt rendelési idő előtt szórják ki.

Ráadásul azt remélem ezek után mondani sem kell, hogy sehol nincs szabályba foglalva, hogy a saját háziorvosoddal kell csináltatni. Az ország bármely orvosával, aki hajlandó fogadni. Én pl. még az állandó lakcímemen vidéken vagyok bejegyezve orvoshoz, szid is a tartózkodási helyemen a körzeti, ha valamiért felkeresem, mert nincs nála a kartonom (ami amúgy tök üres, mert jogsin kívül nem járok orvoshoz, csak bőrgyógyászhoz).

jan. 19. 09:03
 6/7 anonim ***** válasza:
63%

Nálam is üres. Én sem járok orvoshoz. Jelenleg 42 éves vagyok, táppénzen még életemben nem voltam. Nem tudok semmilyen betegségemről, gyógyszert nem szedek, kórházban még életemben nem voltam. Nem tudom ez mennyire ritkaság, de ezen munkaalkalmassági vizsgálaton is mindig elképednek...

37 éves koromban voltam utoljára háziorvosnál, szintén jogosítvány miatt. A szokásos: kikérdezés, leolvasás tábláról, színes számok megállapítása. Utána el lettem küldve EKG-ra, alvásvizsgálatra, vér-, vizeletvizsgálatra, terheléses vércukor mérésre. Minden leletem negatív lett. A vérképemben is minden tökéletes, egyedül a koleszterinem van a felső értékhez közel, de még benne a tartományban.

Mivel már közel volt a lejárat úgy adta csak meg a papírt, ha megígérem, hogy egy hónapon belül kontrollként az összes szakrendelést még egyszer végigjárom. Ja és fogorvoshoz is menjek, onnan is hozzak papírt. Hozzáteszem, egy rossz fogam sincs. A vérnyomásomon pánikolt a legjobban. Dokinál nekem mindig megugrik. 140/90-re azt mondta hogy extrém magas. És most az egyszer még megkapom, de ha legközelebb is ennyi lesz, akkor búcsúzzak el a jogosítványomtól.

Ismerőseim, akikkel erről beszéltem, azt mondták, hogy náluk meg semmi ilyen faxni nem volt. Kb 10 perc, sehova nem lettek küldözgetve. Hasonló vérnyomásra csak annyit mondott a doki, hogy tessék lefogyni és sportolni. Semmi más prédikáció, b*szogatás nem volt.

Szóval erre írtam, hogy nagyon orvosfüggő.

jan. 19. 09:23
 7/7 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy valaki nagyon túltolja. Ismerősnek májérték volt minimálisan magas és nem kapta meg. Máshol meg csak vérnyomást és szemet néznek.
jan. 20. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!