Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van itt olyan aki feladta a...

Van itt olyan aki feladta a benzines autón való tanulást és inkább dieselre váltott?

Figyelt kérdés
ha igen kb hanyadik óra után jött el az a pont?

jan. 18. 20:40
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Miért akarnál váltani?
jan. 18. 20:58
 2/18 anonim ***** válasza:
91%
Én visszakérdeznék. Nem tök mindegy, hogy milyen meghajtású autón tanulsz? Ugyanúgy kell azzal is közlekedni.
jan. 18. 20:59
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Dízelen tanultam, egy erős dízelen, amivel egyszer sem fulladtam le az órák alatt. Most egy kis benzinesen van és imádom... Nyilván teljesen más konstrukció, de nagyon vezethető...

Ha benzinesen megtanulsz akkor dízelen menni fog ellenkező esetben nem éppen szóval te szerencsésebb vagy. Tanulj meg benzinesen vezetni...

jan. 18. 21:41
 4/18 anonim ***** válasza:
74%
Ahogy előttem írták. Tök mindegy. Normális közlekedés mellett mindkettőnek kell gázt adni, amikor álló helyből indulsz.
jan. 18. 22:15
 5/18 anonim ***** válasza:
59%
Eszembe sem jutott volna szarabbra váltani a benzinesről, miért tettem volna?
jan. 19. 03:28
 6/18 anonim ***** válasza:
68%
Semmivel sem könnyebb dízelt vezetni, le kell hogy romboljam az álomvilágot. Ha benzint sem tudsz vezetni, dízelt sem fogsz tudni.
jan. 19. 04:25
 7/18 Szolovjov ***** válasza:
0%
#5 Mert benzin a fűnyíróba kell.
jan. 19. 09:18
 8/18 A kérdező kommentje:

Érdekes... benzinesen tanulok sokat fulladok már elindulásnál is (nemrég kezdtem) csalódottságomban itthon (udvarban) kipróbáltam a diesel autót ami elsőre ment, szóval nem értek veletek egyet, hogy egyforma lenne.

Gondolom ahogy nő a tapasztalat, majd belejövök, csak érdekelt, hogy valaki feladta-e emiatt a benzinest

jan. 19. 09:23
 9/18 anonim ***** válasza:
21%

#7 Nézd, én nem az ötös vagyok, nem is akarok ebbe belemélyedni, mert barom egy téma, de azt azért szeretném elmondani, hogy ezt a témát ne erőltesd, mert ebben a vitában a dízelesek soha sem fognak nyerni.

A benzint a belsőégésű motoros autók elterjedése előtt kb. semmire sem használták, mert amire használni lehetett, arra olcsóbb alternatívák is tökéletesek voltak. Tehát a benzin az kvázi egyet jelent az autózással. Nem fűnyíró, nem benzinkályha, nem akármi más, hanem autózás.

Ezzel szemben a dízelmotoros személyautók az 1970-es évekig kvázi nem is léteztek. Személyautókban tudod mi a dízelmotor? Egy ÁTVERÉS! Évtizedeken át senkinek eszébe sem jutott, hogy dízelmotort rakjon személyautóba, mert idióta ötlet volt. Aztán jött az olajválság 1973-ban és Európa országai rájöttek, hogy az olaj megbízhatatlan. Előtte azzal fűtöttek, azzal termeltek áramot, az olajválság megbénította a fél világot. Rájöttek, hogy az olaj nem olyan jó. Fűteni fűtöttek inkább földgázzal, áramot termeltek inkább atomenergiával... lám lám, hirtelen senki nem vette a benzin előállítása közben keletkező hulladékot, mint például a gázolaj. 95%-kal esett vissza a kereslet. Mit kezdjenek vele? Hohó, hát meg is van az ötlet. A kőolajfinomítók, az autógyártók és az európai országok kormányai összefogtak, kitalálták hogy a dízelmotor milyen jó lesz majd az autókba, elhitették a paraszttal hogy sokkal jobb a benzinmotornál és már árulták is a dízelmotoros személyautókat. Igaz hogy mindent egybevetve sokkal szarabb, de nem számít, mert végre ismét eladható a gázolaj.

Tehát még csak véletlenül se hidd, hogy a benzin nem autóba való, a gázolaj viszont nem. Mint mondtam, ez egy idióta vita, de nem csak azért idióta, mert gyerekes, hanem ezért is, mert a gázolaj-pártiak tényszerűen tévednek. Vitának nincs is helye. Egy igazság van és pont.

(várom a füstgépkedvelők lepontozását 😂)

jan. 19. 09:36
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
#8 Semmi köze ahhoz, hogy benzin vagy dízel.
jan. 19. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!