Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miert ilyen draga az autópálya...

Miert ilyen draga az autópályamatrica?

Figyelt kérdés
jan. 18. 00:45
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Drága a francokat. Két megyére olcsóbb mint amit az osztrákoknál vennem kell arra az útra, amit évente egyszer-kétszer teszek meg. Csak ugye mindenki a saját szintjén nyomorog. Svájcban meg kizárólag csak éves van és sehova nem tudsz menni autópálya nélkül. Az akkor drága, ha én évente egyszer megyek oda? Szerintem nem, mert igaz, évente egyszer megyek, de ott ténylegesen jó az útminőség ellenben az ingyenes némettel meg a fizetős osztrákkal. Persze ha a filléreket b*sznám hogy hány kilométer mennyibe került akkor drágállhatnám de aki ennyire fillérb*szó az menjen gyalog.
jan. 18. 13:28
 12/25 anonim ***** válasza:
55%

A svájciakat valahogy nem tudom sajnálni. Az éves országos matrica 40 CHF, azaz nincs 20.000 Ft se. Mennyi ott egy átlagfizetés? Ez az összeg nekik arányaiban zsebpénz.

Nekem itthon 60.000 Ft a januári havi fizetésemből sajnos nem kerekítési hibahatár, amit észre sem veszek. Arányaiban sokkal megterhelőbb.

Amúgy 4 db megyeit szoktam venni, mióta bevezették és nem vagyok kötelező jelleggel rákényszerítve az országosra. Valóban olcsóBB így, de nem olcsó. Ha itthon is 20.000Ft lenne az éves országos, egy szót nem szólnék.

Nyilván nem az a pár tízezer forint vág földhöz. De akkor a műszaki drágulása, az adó emelése, az üzemanyagok drágulása, a szerviz, alkatrészárak emelkedése, a boltokban az élelmiszerek drágulása, a rezsi drágulása, mind-mind nem számít?! Sok kicsi sokra megy. Ha ezeket mind összeadjuk, simán dupla annyi kiadása van egy embernek mint 3-4 évvel ezelőtt. Nem számít?! Nem tudom ki hogy van vele, nekem a fizetésem nem emelkedett a duplájára az utóbbi években. Felőlem nyugodtam 10-szeresére is emelhetnék az árakat, ha a fizetések is ezzel arányosan nőnének. De sajnos nem így van, lemaradásban vannak.

jan. 18. 15:28
 13/25 anonim ***** válasza:
65%

#12 "Nyilván nem az a pár tízezer forint vág földhöz"

Tehát akkor nem drága. Sok hűhó a semmiért.

Hiába hasonlítjátok máshoz, attól még nem lesz drága, csak másoknál drágább. Ha az éves országos matrica 100 forint lenne, de az osztrákoknál csak 70, akkor a 100 forintra is azt mondanátok, hogy drága? Ennek semmi értelme.

A "sok kicsi sokra megy" sem éppen valós érv, mert bár igaz, de a kérdésben nem sok kicsiről volt szó, hanem csak egyről. Sok kicsi sokra megy, de egy kicsi az akkor is csak egy kicsi.

jan. 18. 16:01
 14/25 anonim ***** válasza:

7.

Egyes munkakörökre már bevezették: politikus, állami vezető, bankár.

jan. 18. 18:10
 15/25 anonim ***** válasza:
55%

#13, attól hogy homokba dugva a fejedet szajkózod a magadét, attól még nem válik igazzá.

Tehát úgy definiálod a drága fogalmát, hogy azt nevezzük annak amit soha semmilyen körülmények között ha megfeszülsz sem tudsz megfizetni. Az olcsó meg az, amit máshonnan elvonva valahogy kinyögsz.

Tehát például ha holnap valami bedöglik az autómon, a javtás meg 1 millió forintba kerül, akkor ez szerinted olcsó. Hiszen van ennyi megtakarításom, amit igaz hogy nem feltétlenül erre szántam volna, de munkába el kell jutni valahogy, kifizetem. Akkor viszont drága, ha nincs ennyi pénzem és emiatt a kocsit a bontóba adom és ezentúl járok busszal... Oké. Attól hogy neked ez a világképed, nem feltétlenül forog körülötted a világ.

jan. 18. 20:07
 16/25 anonim ***** válasza:
55%
...vagy írok jobb példát. Elmész az éjjelnappali kisboltba egy kiló kenyérért. Lehúznak 20.000 Ft-tal, mert más a környéken nincs nyitva. Feltételezem van ennyi pénz a bankszámládon, kifizeted. Akkor ez olcsó volt az elméleted szerint, mert ki tudtad fizetni? Mit foglalkozol azzal, hogy egy hipermarketben 800Ft-ért is megkapod ugyanazt?!
jan. 18. 20:11
 17/25 anonim ***** válasza:
Na mert kihez folyik be az a pénz szerinted? Azért
jan. 18. 22:39
 18/25 anonim ***** válasza:

A megyei matrica ára valóban teljesen méltányos, de az országos matricák egyszerűen nem nevezhetőek annak.

Igen, lehet azt mondani, hogy a fizetőkapus országokban mennyivel drágább. Az viszont semmiképpen sem nevezhető olcsónak, ha 500 kilométer megtétele 20 ezer forint, amiből közel 7 ezer forint útdíj. Hogy használjam azt az utat, amit egyszer már kifizettem az adómból. Fenntartás…a mostani felújításokig az M1-M3-M7 jelentős része kritikán aluli állapotban volt.

jan. 18. 22:58
 19/25 anonim ***** válasza:

#15/16 Az a baj, hogy nem tudod értelmezni, amit írtam. A hangsúly nem azon van, hogy van-e annyi pénzem, hanem hogy "földhöz vág-e".

Kiló kenyér 20 ezer forintért... van ugyan 20 ezer forintom, de attól még földhöz vág, mivel kenyeret nem évente egyszer veszek. Matricát évente egyszer veszek és évente egyszer 7 ezer forint.

1 milliós javítás... 1 millióm is van, de mivel 1 millióm megtakarításban van, nem pedig elherdálós, ezért az is földhöz vágna. Nem halnék éhen, nem mennék csődbe, nem lenne alapvetően semmi bajom, de akkor is egy jelentős összeget vesztenék el, ami érvágás. A matrica évi 7 ezer forint. Fel sem tűnik a hiánya.

Nem is értem hogy jutottak ilyen ostoba példák eszedbe.

7-14 ezer forint ÉVENTE, azaz 500-1000 forint HAVONTA nem sok pénz. Ezt egyszerűen nem lehet úgy forgatni, csavarni, hogy sok legyen. Semmilyen kontextusban, semmilyen hasonlatban sem drága.

jan. 19. 04:21
 20/25 anonim ***** válasza:

Nem a megyei matrica drága, hanem az országos.

jan. 19. 09:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!